Переможемо С

28 липня — Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами

У 30 містах України відбудеться акція «Переможемо С!»

Для більшого охоплення потенційних учасників акції в м. Кіровограді було прийнято рішення провести акцію 26 липня та нагадати владі про тисячі хворих на гепатит С людей, які позбавлені життєво-важливого лікування, також вимагати затвердження обласної та державної програм з протидії поширенню вірусних гепатитів з виділенням необхідних бюджетних коштів.

У Кіровоград акція розпочнеться 26 липня о 12-00 за площею Б.Хмельницького на розі вулиць В. Чорновола та пр. Винниченко.

Під час заходів бажаючі зможуть абсолютно безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С, одержати практичні рекомендації з профілактики та діагностики вірусних гепатитів, основних дій у разі діагностування інфекції та лікування, а також почути історії пацієнтів у форматі «Живої бібліотеки».

Підтримати вимоги акції можна буде шляхом підписання звернення до керівництва області з вимогою остаточно затвердити обласну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів, забезпечення проведення закупівель якісних та безпечних ліків за рахунок обласних бюджетів для всіх, хто їх потребує.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ще 29 квітня 2013 року офіційно поширив інформацію про затвердження відповідної державної цільової програми, але нещодавно з’ясувалося, що програма існує лише у вигляді проекту. В Кіровоградській області відповідна дієва програма також не затверджена.

За розрахунковими даними в Україні понад 3,5 млн. людей інфіковані вірусними гепатитами. З них близько 1,2 млн. – вірусом гепатиту С. Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти. При цьому, більшість людей не знають про те, що вони інфіковані: у 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини та переходить у хронічну стадію, яка закінчується цирозом і раком печінки. Внаслідок відсутності державних закупівель та обмеженої конкуренції (право на виробництво препаратів для лікування гепатитів є лише у двох фармацевтичних компаній), вартість курсу лікування гепатиту С в Україні становить від 110 до 160 тисяч гривень. Така ціна є недоступною для більшості наших співгромадян і часто є причиною побоювання чи небажання обстежуватися.

Всеукраїнська акція 28 липня проводиться в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!», ініційованої Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні у червні 2012 р. за підтримки МФ «Відродження». Головна мета кампанії – остаточне затвердження Кабміном Державної цільової програми з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних закупівель якісних та безпечних ліків, запровадження дієвих механізмів для подальшого зниження ціни на ліки, у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів; налагодження достовірної системи збору статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С в країні. Сподіваємось на Вашу підтримку та співпрацю!

Керівник ОБФ «Повернення до життя» Олександр Остапов

Контактна особа — Олена Мумига (0522) 27-54-30, моб.: 099 781 47 49

Переможемо С: 13 комментариев

  1. И это правильно! Поддержим фармпроизводителей! Им же нужно продукцию реализовывать, не ну копейки же! :yes:

  2. «бажаючі зможуть абсолютно безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С, одержати практичні рекомендації з профілактики та діагностики вірусних гепатитів»
    «Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти.»
    Естественный вывод — не посещать стоматолога и косметолога. Ну ладно, маску на лицо и дома можно наложить. А что делать, если зуб заболел?
    Так что же, все-таки делать, чтобы посещение стоматкабинета не обернулось заражением гепатитом, ВИЧ и т.д.?
    Ни одна партийная сила ответа не дает :unsure:

  3. Проблема в том, что этот риск остается даже в странах с высоким уровнем медицины. Коварные это болезни в плане заражения. А в наших условиях тысячу раз нужно проверить, какими инструментами пользуется врач, причем до того, как открыть рот.

  4. Хотелось бы знать, как именно это проверить :unsure:

  5. Резонный вопрос… Если придти к стоматологу и начать копаться в инструментах, то в лучшем случае скажут куда идти… :mail:

    Ужасно когда стоматологи курят, но после этого плохо моют руки… Пардон, мне несколько человек рассказывали про такого пана…ужас…

  6. Вопрос, действительно, очень правильный, и хотелось бы получить на него ответ от наших врачей: как мы можем убедиться в стерильности инструментов?

  7. как мы можем убедиться в стерильности инструментов?
    ==============
    Оксана, никак… даже если они вывесят график обработки инструментов, то какая гарантия, что они его будут придерживаться? Правильно, никакой… 🙁

  8. Александр говорит:
    24.07.2013 в 08:21
    Ни одна партийная сила ответа не дает
    —————————————————Почему не дает? Оптимизировав санэпидстанцию, наш премьер-министр сказал, что все должны контролировать себя сами. Теперь остается надеяться только на везение или порядочность стоматологов. Санстанция их уже, практически, не проверяет

  9. Конечно. Зачем обрабатывать? Есть цель жизни у тех же стоматологов — угробить как можно больше людей. Как и у всех врачей. Не обращайтесь к врачам, граждане! Они же ж убийцы! Ну, Кочин так сказал. 🙂 🙂 🙂

  10. Сергей Степанович, я понимаю вашу иронию… :mail: Я не обобщал, я сказал о конкретном враче (без фамилии)… То, что я хотел сказать о системе, я сказал в соседней теме…

    Вы, как и я, как и все, знаете и видели как к одному очередь стоит стоматологу, а к другому никого или почти никого… Вот вам и показатель доверия пациентов… :unsure:

  11. От тут, Саша, у нас с тобой и точка соприкосновения! Абсолютно согласен. К одному врачу толпы, к другому — по необходимости. Если что-то случилось, голову ломаешь, к кому обратиться.

Добавить комментарий