Заява журналістів

Точніше, заява правління Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України.

http://www.nash.biz.ua/polityka/zayava-pravlinnya-kirovohradskoji-oblasnoji.html

Чесно скажу, погоджуюсь я з цими словами. Навіть зачитав для радіо. Якщо вирішать застосовувати в ефірі — я буду радий. І думаю, що всі журналісти мають відстоювати себе і процитувати цю заяву. Бо підконтрольна журналістика та журналістика під тиском, це все одно погано, яка партія не перебуватиме при владі. І розправлятися з журналістами при зміні влади — як на мене, це на найгарніша ідея…  Я не кажу, що так є. Але й загроза цього не дуже гарна штука.

Заява журналістів: 25 комментариев

  1. З цього приводу мусимо зазначити, що в умовах згортання демократії, жорсткого контролю за діяльністю комунальних ЗМІ не всі журналісти могли відстоювати свої позиції, але це не означає, що треба вчиняти над ними розправу. — особливо ось це прикольно… тобто те, що ми брехали вам, це не страшно і ви нас за це не карайте!
    Ось із-за таких боягузів і вистроїли цей тоталітаризм у нас!
    А тепер вони херої, «ми вимагаємо»!
    А де ж ви раніше були????
    Згортали демократію там, де хотіли, щоб її згорнули і контролювали їх там, де хотіли щоб їх контролювали!
    Бо майже всім же хотілось, щоб було так як в московії, щоб і внас був свій Адольф путін!
    А не вийшло, слава Богу…

  2. Hunter, давайте поменше революційного западу. А то вже вуха болять :).Головне ви пропустили.А зачепилсь за те, що вам сьогодні цікавіше: поставить к стенке. Як на мене головне тут:» головне – запровадити механізм, за якого праця журналістів не залежала б від волі чиновника, унеможливила використання газети керівниками міст, районів у своїх інтересах. «.

  3. Андрей, а вы никогда не задумыавлись, что вас просто используют?

  4. «запровадити механізм, за якого праця журналістів не залежала б від волі чиновника, унеможливила використання газети керівниками міст, районів у своїх інтересах» — такого априори быть не может. Кто платит — тот и заказывает музыку !

  5. Може бути!
    Може таке стати тоді, коли тільки з-за ОДНІЄЇ публікації в ЗМІ компромату на політика — він звільняється!
    Ось тоді і буде таке!

  6. Пане Дмитро, не в запалі справа, а в совісті…
    просте питання — чому одні можуть висвітлювати новини чесно і прозоро, а інші ні?
    І до якої частини Ви, пане Дмитро, відносите наше обласне телебачення?

  7. Дмитро, наприклад, запрошував в усі часи представників найрізніших політичних партій на ефіри. Був не завжди вільним від суб’єктивності, але мені здається, скоріше, від власної суб’єктивності (жива людина). Навіть я інколи критикував його за це. І навряд вони були 100% вільними. Тим не менше, вибір у людей, можливість почути різні точки зору — були. І які претензії до каналу «Кіровоград» в його обличчі?

  8. Гено, давай все ж таки говорити не про компромат (якщо правдива та неприємна інформація про політика — її треба приховувати?), а про брехливий компромат. І, коли це доведено. І поза залежністю з тим, при владі той політик, чи ні. А взагалі-то, в заяві гарний заклик. Припиніть всі партії тиснути на журналістів — і вони працюватимуть вільно.

    Нє, звісно, є вибір. Прибрати цих. Поставити «правильних». Тепер від «БЮТ», наприклад. І пояснювати вже цим, як «правильно» подавати новини (вже перші паростки такого є — читай цей номер УЦ). І при кожній зміні влади міняти всіх журналістів. На правильних…

    Чи це правильно? Я — сумніваюсь (м’яко кажучи).

  9. Знову викличу критику на себе. Але.

    Нехай, абсолютно незалежної та об’єктивної журналістики не існує. Добре. Але дайте можливість всім точкам зору висловитися. І дайте право слухачеві/глядачеві/читачеві зробити власні висновки.

    Ту саму «Ехо Москви» лають всі. Кремлівські кажуть, що запроданці Америки, опозіціонери — що запроданці Кремля. А от почути там можна все. Хоч і акціонер — Газпром…

    Мені така модель подобається. Хоча, розумію, що подобається не всім.

  10. Анрій, питання не в ньому тільки, а в усьому колективі! Не сам же Дмитро робив та випускав передачі!
    «Був не завжди вільним від суб’єктивності, але мені здається, скоріше, від власної суб’єктивності (жива людина)» — дивився дискусію на ГромТБ між Наємом та Шустером, приблизно місяця два назад, саме про незаангажованість журналістів? Якщо ні, знайди та подивись, цікаво!
    Та і це не те…
    В МЕНЕ ПРОСТЕ ПИТАННЯ — ЧОМУ ЦЯ ЗАЯВА З’ЯВИЛАСЬ САМЕ ЗАРАЗ, А НЕ В 2010 РОЦІ, КОЛИ ПОЧАЛИ ЗАКРУЧУВАТИ ГАЙКИ????????
    ЩО НИМИ КЕРУВАЛО ТОДІ???
    ОСТРАХ, НЕБАЖАННЯ, ГРОШІ?????
    ЩО????

  11. От, зараз висловлюсь. Мені здається, що Шустер таки менш об’єктивним був за нашого Дмитра Кобця. 🙂

    Ну, такі в мене спостереження. Хоча, я не стверджую, що Дмитро — взірець об’єктивної та повністю вільної журналістики.

    В мене були претензії в ті часи до певних представників телеканалу, я їх тоді висловлював достатньо відкрито. Але вважати весь колектив якимось злочинним, я не можу. Звісно, можна було кожну освітню та розважальну програму проводити тільки й галасуючи «Ганьба режиму Януковича», але я б це розумним також не вважав би.

    Там працювали та працюють люди з різними світоглядами та різними точками зору. Повторю, весь колектив я б не бруднив.

  12. «Заява» — ни о чём.

    Воздержусь от более резких высказываний на этот счёт.

  13. Нахєр той «Б’ют»!
    Ось приклад 1 — Наталі Королевська — історія з дипломами, яка реакція і результат = 0!
    Міністр в Німеччині за плагіат 20 річної давнини — звільнився, в Японії також схожа була історія — чуть харакірі не зробив!
    Щось подібне у нас було? — ні, бо не бояться ніхрена!
    А міняти журналістів і не треба — он хто був не згоден з ПРовладною ПРопагандою на теж ГромТБ пішли, чи щось інше почали робити, але НЕ СТАЛИ БРЕХАТИ ТА ПРИСТОСОВУВАТИСЬ!!!

  14. Блін, Андрію ще раз
    «В МЕНЕ ПРОСТЕ ПИТАННЯ – ЧОМУ ЦЯ ЗАЯВА З’ЯВИЛАСЬ САМЕ ЗАРАЗ, А НЕ В 2010 РОЦІ, КОЛИ ПОЧАЛИ ЗАКРУЧУВАТИ ГАЙКИ????????
    ЩО НИМИ КЕРУВАЛО ТОДІ???
    ОСТРАХ, НЕБАЖАННЯ, ГРОШІ?????
    ЩО????»

  15. Ну вот с это спилкой журналистов и подъегориванием Черноиваненко.

  16. У Вас зовсім незрозуміла реакція та трактовки. «Під’єгорівання» (не знаю, як перекласти) — й близько немає. Просто ставлю питання. Висловлюю своє ставлення. Колись це саме робив до Ларіна, Шаталова. Тоді на особистості до мене переходили Турчин, Саша Кочін. Вони із сайту пішли, але справа їхня живе, чесне слово. Це не тролінг, це асоціація та згадка.

    «Використовують» хто та яким чином — Ви не відповіли на запитання. Ви написали «З чим». Хоча також не зрозуміло.

    Мені ніхто не «підказував» писати це. Заяву спілки я прочитав в газеті. Погодився. Маю на це право? Поділився.

    Два випадки, де має якесь відношення й голова обл. ради: дізнався, не зрозумів — поділився та уточнив, що відбувається. Маю на це право?

    Чи в нашому чорно-білому світі є недоторкані, щодо яких жодної тіні сумнівів та жодних запитань?

  17. Я помітив те твоє запитання. Не знаю. Була б така заява ініційована мною, якби я був на їхньому місці? Я не знаю. Чи був таким гострим тиск, як зараз (зараз лунають заяви з погрозами, як мінімум звільнення, публічно, на майданах та непублічно, зараз розмовляють з журналістами часом грубо; не виключаю, що це не було характерним для команд Ларіна та Ніколаєнка).

    Я не є адвокатом ані голів ОДА, ані всіх на світі журналістів, але давай все ж таки спробуємо подивитися більш-менш об’єктивно… Не в руслі пошуку «свій-ворог».

  18. В Кіровограді просто зникли цілими телеканалами та радіостанціями. Немає «Стимулу», немає АБ-радіо, радіо «Новий день», немає радіо «TTV». Якщо я нічого не плутаю. І причина, скоріше за все, банальна — гроші. Слава Богу, що в Києві з’явилося громадське телебачення (і радіо, до речі, також). Але це перше за всю історію України на всю країну…

    Якщо ти знаєш людину, яка підтримає створення кіровоградського громадського телебачення — туди можуть ломанути немало журналістів… У нас навіть з телеканалом «Україна центр» поки що нічого не вийшло (у нас, в сенсі, у кіровоградців). Підозрюю, що причина та ж сама… фінанси…

  19. В нашем черно-белом мире неприкасаемых не должно быть.

    Мое отношение к власти вы знаете.Еще раз повторить?

    Все прекрасно знают,что заработали в ы свой авторитет не за день до бегства Николаенко, а намного раньше.
    И травили вас в блогах и оскорбляли.
    Кто за этим стоял?
    Ну конечно же не те,кому виляли хвостиком Кочин с Рыхлицким 😉

    А вот, кто бы обратил внимание на некоторого блогера INKOGNITO, уличившего Черноиваненко в том,что он воспользовался тем, чем до него было нормой?

    А на спилку журналистов спавших и прекрасно себя чухавших все эти годы,когда били Содель или выбивали глаза журналистам на Майдане? И вдруг они вспомнили, что их утесняют… :mail:

    Я верю что вы делаете все искренне и чесно.

    Но просто будьте бдительны.

  20. Спробую відповісти на всі питання.
    » І до якої частини Ви, пане Дмитро, відносите наше обласне телебачення?» 0 звичайно ж, до розумних і красивих! 🙂
    Чому заява з»явилась зараз, а не в 2010-му? Я як журналіст і обласна спілка — це дві великі різниці. Я особисто ставив під великий сумнів існування такого анахронізму як СЖУ. МИ не раз гостро запитували у очільників обласної СЖУ про стан справ, захист прав, фаховий рівень. Так що ця заява викликає у мене лише посмішку. Я її не підписував і не підпишу.І не тому, що проти.

  21. Дмитре, і я дякую. Цікава твоя точка зору. Навіть підозрюю, що на ОТДРК її поділяють багато твоїх колег.

    І, скоріше за все, вона є правильною. (Як профспілки у нас — профанація, голова профспілкового комітету лікарень — підлеглий головного лікаря, має ще посаду в закладі, інколи взагалі тільки наживається на працівниках установи за допомогою посади та підставляє тих працівників, — про «захист прав працівників» зовсім не йдеться)

    Але, з іншого боку — питання: об’єднання журналістів має бути, щоб можна було захищати права журналіста? Чи воно є? Чи по одному будете боротися? Чи немає необхідності?

Добавить комментарий