Копай себе могилу,фермер! Тебе конец!

«Уряд монополізує ринок агрохімії»

http://www.epravda.com.ua/publications/2014/01/15/412197/

«Як відомо, Кабмін підписав з китайською стороною кілька угод про залучення фінансування для енергетичнихаграрних та інфраструктурних проектів. Втім, урядовці не кажуть, які зобов’язання взяла на себе держава.

Китайці не приховують: їм потрібні нові ринки для реалізації товарів. Одним з прийнятних для них варіантів є збільшення обсягу імпорту в Україну засобів захисту рослин — ЗЗР. Це, зокрема, агрохімікати та пестициди, які аграрні підприємства використовують для вирощування рослин.

Останніми роками цей сектор динамічно розвивається. Спад був лише у кризовому 2009 році. За даними експертів, український ринок ЗЗР сягає 750 млн дол на рік.

Виробників цих засобів можна поділити на мультинаціональні і генеричні, а останні — на світові генеричні і українські генеричні.

Мультинаціональні компанії продають препарати, які виробляються на підставі діючих речовин власного винаходу, або патентні права на які були куплені в інших розробників. Це компанії, які мають реєстрації в багатьох країнах світу, дорогу науково-дослідну базу і власні заводи з виробництва пестицидів.

До них належать німецькі концерни «Байєр» та «БАСФ», данська «Кемінова», транснаціональні компанії «Дюпон», «Монсанто», «Сингента».

Генеричні» компанії своїх розробок не мають, а виробляють пестициди,

використовуючи діючі речовини, термін дії патентів на які закінчився.»

Копай себе могилу,фермер! Тебе конец!: 8 комментариев

  1. а ниче что агрохимия Украины за последние 10 лет доведена до ручки?
    а никто не интересовался какая составляющая цены на газ в производстве агрохимии…
    поинтересуйтесь, а потом ля-ля

  2. Вы невнимательно прочли статью, если вообще читали.

  3. Еврожлобы проиграли Украину Китаю и России.Их философия экопродукты,а китайцы берут валом,а преобретённые болезни лечат,не борются с курением.Считают,что человеку не обязательно жить долго,по Горькому,питаясь мертвячиной.В китайцах сила.

  4. Я так понимаю Ахако, что вы приветствуете любую силу, которая уничтожит Европу и Украину?

  5. Ахацо.Не уничтожит а ассимилирует.Для выживания человечества все способы хороши.

  6. Говорят,чтобы пркормить одного американца надо 12 гектаров земли.И как их прокормить.

Добавить комментарий