Мажоритарка?!

«Словно мухи тут и там ходят слухи по домам, а беззубые старухи их разносят по умам». В. С. Высоцкий.

Нещодавно, перебуваючи в гостях у славному місті Львові, мав зустріч за філіжанкою доброї кави, зі своїм старовинним другом, який, наразі, є працівником одного вельми шанованого інтернет-видання.

Ну, і звісно, про що може говорити пара старих друзів за філіжанкою кави, як не про політику. Так от, власне, зайшла мова й про Кіровоградщину, майбутні вибори та кандидатів по мажоритарним округам Кіровоградської області.

Суть в тому, що згадане вище поважне видання готує ряд аналітичних статей стосовно можливих кандидатів-мажоритарників. І мій товариш, як колишній житель Кіровоградщини, збирав матеріал саме по ній. Озвучена ним інформація здивувала мене до глибини душі. Зокрема в частині озвучених кандидатів від партії «УДАР» (Адже всі знають, що я маю до неї певне відношення). Безперечно, інформація яку я наведу нижче перебуває у рангу чуток, але тим не менш я спробую її озвучити.

По 99 округу (м. Кіровоград) цілком можливими виглядають кандидатури Володимира Горбатенка (КПУ), Олександра Волошина (Об’єднання лівих та селян), Костянтина Ліщенка («УДАР»), Олександра Шаталова (Партія Регіонів). Також, останнім часом, шириться чутка про можливість балотування саме по цьому округу сина президента Віктора Януковича молодшого. Ця чутка, можливо, і виглядала б як жарт, якби не остання його заява, про те, що він вирішив іти в депутати саме по мажоритарному округу. Від об’єднаної опозиції, поки що, не має жодного реального кандидата, навіть чуток не шириться.

Безперечно кандидатури Горбатенка, Шаталова та Януковича молодшого можуть виглядати більш-менш реальними. Щодо кандидатури Олександра Волошина то, наскільки мені відомо, він саме шукає партію, якій зміг би запропонувати свої послуги за відповідну фінансову винагороду. Щодо Костянтина Ліщенка: не можу зрозуміти який стосунок Костя Ліщенко має до Кіровограду?

100 округ (центр – м. Бобринець) можливо знову стане центром найцікавіших та найгарячіших подій. Адже вже за чутками, саме по цьому округу планують іти Станіслав Березкін (Партія Регіонів), Ігор Козуб («УДАР), а також чинний депутат Верховної Ради Вікторія Дем’янчук (Комуністична партія). Знову ж таки, Фронт Змін та Батьківщина не мають реальних кандидатів по даному округу.

Безперечно, кандидатура Станіслава Семеновича виглядає абсолютно реальною, адже він вже давно проводить там неофіційну виборчу  кампанію. Але ж всі решта з розряду фантастики!

По західному округу №101 (центр – м. Голованівськ) є чотири можливих кандидати. Це Юрій Сухін (Радикальна партія Ляшка), Віктор Шмідт («УДАР»), Віктор Бондаренко або Андрій Бродський (Партія Регіонів), а також дивним виглядає те, що це вже третій округ де немає жодного можливого кандидата від об’єднаних опозиціонерів.

Сухін — реально, вже в процесі. Бондаренко і Бродський не мають жодного шансу. Нащо? Шмідт? А воно йому треба?

Темним і незрозумілим виглядає 102 округ, з центром у Знам’янці. Можливими кандидатурами є Олександр Єдін (Партія Регіонів), Анатолій Ревенко («УДАР»). Також цей округ є цікавим через те, що можливо по ньому йтиме депутат Верховної Ради Володимир Яворівський (Батьківщина). Певний час в пресі ходили чуткі про висування саме тут колишнього міністра освіти Станіслава Ніколаєнка (Об’єднані ліві та селяни), але це виглядає малоймовірним і скоріше за все, так і залишиться чуткою.

Єдін звичайно можливий варіант. І напевно єдиний можливий для ПР. Ніколаєнко? Брєд! Яворівський? Якщо буде, то округ буде вельми цікавим, і скоріш за все перемога буде саме за ним. А тепер про Ревенка. Відповідно до рішення Конституційного суду кандидат не має права балотуватися одночасно за списком і по мажоритарці.

103 округ ( центр – м. Олександрія) завжди був вотчиною Партії Регіонів, яка завжди отримувала тут перемогу, звісно не відомо якими методами, але то вже інше питання. Можливими кандидатами по цьому округу є Степан Цапюк – скандальний мер Олександрії (Партія Регіонів), Віктор Крюков («УДАР»). Також існує можливість, що по цьому округу йтиме Едуард Зейналов (Європейська Партія).

Цапюк  — реально але весело 🙂 А з Зейналовим ще веселіше 🙂 🙂 Крюков?! Я то його знаю, а решта спитає — хто такий?

Що думаєте з цього приводу? :wacko: :mail:

Мажоритарка?!: 1 комментарий

  1. Із усіх наведених прізвищ жодна особа не є для мене КИМОСЬ, за кого я б пішов віддати свій голос. Про що тут взагалі вести мову… Обирати немає з кого. Усі згадані особи мені особисто абсолютно не цікаві. Комусь, можливо, цікаві. )))

Добавить комментарий