Про «перевірки» в обласній лікарні.

Дізнався небагато. Але мені здається, що це репресії, прямо кажучи…

По-перше, дізнався, що перевірка КРУ виявила порушення, та для корекції тих порушень з працівників лікарні вирахували «переплачені» їм гроші. У знайомого мені лікаря вирахували «всього» 700 грн, а от у деяких медсестер поліклініки по 2 тис. гривень (приблизно). Я тепер розумію, хто найбагатший в нашій країні, через кого все добро зникає! Це, виявляється, медсестри обласної лікарні! І не соромно нашій владі?

По-друге — коли рахували наявність хворих у відділенні (якщо лежить хворий, то його тримати треба так суворо, як на зоні — навіть на ніч кіровоградських відпускати не можна, хай навіть не потрібна йому вночі мед. допомога, а лікарню психологічно не любить людина) — тож, коли рахували, то навіть якщо людина вказувала на те, що повернулася, вибачте, з туалету — їй казали, що їй не вірять, та записували в ті, яких немає у відділенні.

Що це твориться? Мені здається, що намагаючись прибрати головного лікаря, хтось просто знущається як над тими, хто працює в лікарні (не залежно від посади), так і над тими, хто в лікарні лікується. Мені боляче таке чути… Можливо, хтось навпаки порадіє. Я вже підозрюю декілька коментаторів, які позубоскалять над цим… Дійте!

Про «перевірки» в обласній лікарні.: 117 комментариев

  1. Ех, Колего! Не працювали Ви у радянські часи! Методи КРУ з того часу не змінились:(

    Щодо вирахування «переплачених грошей» фігня. Скоріше за всього винні керівники, які неправильно обліковували робочий час.

    А загалом я з Вами згоден. Дали команду «фас».

  2. И как это руководители «неправильно » учитывали рабочее время . Может быть все дело в том , что медработники так набрали себе разных ставок, что они физически не могли быть одновременно в разных отделениях?
    А по поводу команды «фас» , то это правильно , дана такая команда , и те , кто наверху требуют «факты» , несмотря ни на что ….

  3. Да так и учитывали. Ну не объяснять же очевидные вещи? В том числе и «медработники так набрали себе разных ставок».

    По поводу команды «фас» вспомните, кому её дают.

  4. Как кому , различным комиссиям , контролирущим организациям различным 🙂 Я еще удивлен , что в «работу» не подключены пожарники , охрана труда ну и т.д. А то все пишут комиссии в своих актах , что » головний лікар не забезпечив.. » …. , конкретно то не могут ничего нарыть. И вообще , мне это напоминает ситуацию со Знаменской бальнеологической, там тоже много комиссий было , молнии метались и все закончилось так , как планировалось наверху..

  5. Лікарю, у нас нет никакой информации, чтобы делать какие-либо выводы. Действительно, вопрос начисления зарплаты находится в компетенции администрации и бухгалтерии больницы, а не врачей и медсестер.
    Я вот могу предположить, что доплаты производились из благодійних. Но, опять, же, это только домыслы…

  6. Я не писав, що рахували вночі. Я описав ситуацію про заборону відпускати хворих навіть вночі. Та описав метод підрахунку, про який почув.

  7. Борменталь каже:
    10.12.2011 в 23:26 (Изменить)

    Щодо вирахування «переплачених грошей» фігня. Скоріше за всього винні керівники, які неправильно обліковували робочий час.

    **************************************
    Погоджуюся, але чомусь згадую слова нашого колеги й співака О. Розенбаума з пісні «Афганская вьюга» (якщо правильно пам’ятаю назву пісні):
    ***************
    Хоронил казака Ростов, проклинала убийцу мать,
    Да, виновен он, но , рубль за сто, есть , еще кого проклинать
    ***************
    Так от, боротьбу починають із самих «найбагатших» порушників спокою кіровоградщини! А як на мене — є ще кого перевірити, та вирахувати спочатку ще більші суми. І в межах держави, і в межах області. А обліки — я думаю, що це звичайні помилки, бо це ж не подаровані 2 тис. гривень за один момент — це ж сумування всіх «переплачених» грошей. Бо занадто вже жирують медичні сестри в Кіровоградщині.

    Я колись повертав державі гроші, бо відпустку відгуляв, а повний рік не відпрацював. Повернув, але мені було смішно. Відряджувальні, до речі, ця лікарня мені в повному обсязі не виплатила. І залишилася мені держава винна більше, ніж я тоді, але взаємозаліком не вийшло. Мене гроші примусили віддати, а от примусити віддати їх мої гроші — сил в мене виявилося тоді замало :).

  8. Знову згадаю приказку, яку почув від Розенбаума. Він казав, що його батько весь час намагався працювати на півтори ставки. Пояснював це тим, що на ставку жерти нема чого, а на дві — нема коли 🙂 🙂 :).

    З приводу того, кому дають ЗАЗВИЧАЙ команду «ФАС» Ви все ж таки подумайте… Натяк був прозорим. 😉

  9. Олександре, я не роблю висновки, я ділюся враженнями. В нормальній правовій державі висновки мали б робити компетентні органи. Сподіваюся, колись і я зможу це сказати про мою країну.

    Стосовно доплат з благодійних, навряд чи. Мені ЗДАЄТЬСЯ, що мова іде або про технічну помилку якусь — нарахували на місяць 50 зайвих гривень (а якщо з податками, то всі 100) та за 20 місяців накопичилося 2000 гривень, які отримала «нахабна» мед. сестра. Або дійсно, вважається людина на дві ставки, і роботу робить на дві, але по годинах відпрацьовує час не повністю. Ну, виживає, одним словом. Так, це неправильно. Але й неправильно людині на надважкій роботі оплачувати мізерною зарплатою. А ми тут такі молодці — ми викрили цю злочинну схему!

    Особисто в мене враження від такого — такі собі…

    Коли жирувати припине певна частина суспільства, а жити нормально зможуть ті, хто працює (не треба жирувати, просто жити), тоді визнаю справедливість таких перевірок.

  10. Виновные в финансовых нарушениях должны понести ответственность по всей строгости закона…
    Следующий предлагаю проверить кардиодиспансер и онкодиспансер…

  11. Лекарь! Какие на х…р репрессии… Репрессии это когда вывели всю верхушку заведения и бухгалтерию во двор , поставили к стенке и расстреляли у всех на глазах… А семьи сгноили в тюрьмах…

  12. Методи, які пропонує пан Олександр Кочін — це вже пройдений шлях — криваві диктаторські режими вже були в історії. Є прихильники і цього. Є люди, які хочуть крові. І по барабану, насправді, чи дійсно до винних будуть такі методи, чи просто буде вигляд наведення порядку, головне — ефектно: море крові та купи м’яса. Я не вважаю такі пропозиції розумними.

  13. …а «рАзумные пропозиции» это те, что «давайте жить по-старому и воровать, а трогать нас нельзя мы же мозг нации» — а как говаривал общественно-политический деятель ХХ века «…г…о это, а не мозг нации»… А ещё вопль поднялся:»Репрессии! Репрессии»… Почистит вас всех, господа, закон…и молодым врачам места откроются…

  14. Не перекручуйте. Це Ваші слова, а не мої.
    То Ви молодих лікарів не так сильно ненавидите, як немолодих? Хто ж Вас так образив з лікарів, що така прискіплива увага до моєї професії?

  15. Моя пропозиція: давайте ВСІ виконувати Закони! Давайте ВСІ Закони поважати! Нехай за порушення Закону буде адекватна відповідальність! І перевіряти дотримання Законів треба також адекватно, об’єктивно, законно. І давайте позбуватися наклепів та адресного цькування просто тому, що треба когось зацькувати!

  16. До Вашого відома: перевірки проходять регулярно. Для кожного перевіряючого органу є певний графік.

    А от коли є бажання проводити безперервну упереджену перевірку, протягом року, повторюю, цілий рік поспіль від перевірки до перевірки без пауз — заважаючи працювати колективу, погіршуючи якість надання медичної допомоги населенню — то робиться так, як це зараз робиться в обласній лікарні. Робота зупиняється. Лікарня рік на перевірці.

    Минулі часи пішли, а люди, які хочуть «Справи лікарів» ще є…

  17. І Ви не відповіли на питання:

    То Ви молодих лікарів не так сильно ненавидите, як немолодих? Хто ж Вас так образив з лікарів, що така прискіплива увага до моєї професії?

  18. …пока никто меня из ваших коллег не ображал… А молодым нужно давать дорогу…вот и вся арифметика…А то сидят пер…ны, уже руки трясутся, а не уходят…
    А внимание такое общественности и властей — от того, что людские стоны и жалобы доносятся со всех сторон…

  19. А от коли є бажання проводити безперервну упереджену перевірку, протягом року, повторюю, цілий рік поспіль від перевірки до перевірки без пауз – заважаючи працювати колективу, погіршуючи якість надання медичної допомоги населенню
    ===========
    Лекарь! Если будет нужно, то это будет перманентно… А на счёт якости, так тут и в то время, когда проверок и не было, то якисть оставляла желать лучшего…

  20. Минулі часи пішли, а люди, які хочуть «Справи лікарів» ще є…
    ==========
    Если это будет выгодно народу и медицине вцелом, то колоннами в тюремные камеры эскулапы будут шествовать…
    Того эскулапа, который хоть на грамм обидит ребёнка или старушку — государство по стене размажет в назидание другим…
    Уж простите за жёсткость тона, но за державу обидно…

  21. «Молодым дорогу» врачей не касается. Наверное, единственная сейчас профессия, где специалисты еще долго будут востребованы.

  22. А мені завжди здавалося, що ображати людей нікому не можна, звісно, старців та дітей — особливо. Але не тільки лікарям, а взагалі жодній людині.

    Коли непрофесіонали хочуть показати всім, де раки зимують, чи то смішно, чи то нісенітно… Сумний сміх виходить.

    До речі, є такі пенсіонери, які б давно хотіли піти з медицини. В поліклініках, в районах. Не пускають. Бо бажання в молоді іти працювати немає. Звісно, бо краще десь реальні бабки заколочувати, а потім ще по форумах лайном обливати тих лікарів, ніж самому спробувати там попрацювати.

    Ну що ж, повиганяйте тих, хто старше за «…». І працювати буде нікому. Видимо, є люди, яким краще б медицини зовсім не було…

  23. Коли непрофесіонали хочуть показати всім, де раки зимують, чи то смішно, чи то нісенітно… Сумний сміх виходить.
    ===========
    …о «профессионализме» очень многих врачей свидетельствует довольно высокий уровень смертности… Да тут не смеяться, а плакать нужно…

  24. Лекарь! Чтобы прекратить так называемые «репрессии» — может лучше некоторым первым лицам в халатах уйти в отставку…

  25. І що це вирішить?

    «…о «профессионализме» очень многих врачей свидетельствует довольно высокий уровень смертности… Да тут не смеяться, а плакать нужно…»

    Що зайвий раз підтверджує, що збоку критикувати дуже зручно та легко. Вам би мед. університет закінчити та стати лікарем. Було б цікаво подивитися на Ваш рівень!

  26. До речі, якщо оцінювати професіоналізм за смертністю, тоді лікарі косметологи є більшими професіоналами за лікарів хоспісів. Грамотний підхід, нічого не скажеш!

  27. Я не медик,но полагаю негативные тенденции коснулись и этой области.Не могли не коснуться.Но дело в том,что судить о медицине стали все кому не лень.Дошло до дикости:из-за какого-то болтливого идиота не производится вакцинация детей!Это уж слишком!

  28. snaiper говорит:
    11.12.2011 в 18:05 (Изменить)

    Я не медик,но полагаю негативные тенденции коснулись и этой области.Не могли не коснуться.Но дело в том,что судить о медицине стали все кому не лень.Дошло до дикости:из-за какого-то болтливого идиота не производится вакцинация детей!Это уж слишком!

    ***********************************
    Я медик, але не можу не висказати захоплення Вашими словами! Підписуюся під ними! Браво!

  29. Александр Кочин говорит:
    11.12.2011 в 17:57 (Изменить)

    Всё! Нужно менять подходы в управлении медицинскими учреждениями…
    *********************************

    Підходи звільненням окремих людей не зміниш. Спочатку пропонуйте реальні діючі підходи, а потім перевіряйте, хто може це виконувати та приймайте на цьому підґрунті кадрові рішення. Втім, це я не Вам, Олександре, це я так, якщо припустити, що комусь «нагорі» захочеться дійсно покращити якість надання медичних послуг.

  30. 🙂 Все таки на мой вопрос , по поводу подсчета больных в палатах , особенно в ночное время, я так и не получил ответа ? Так кто-же конкретно считал ?
    А по поводу того , что с людей типа поснимали деньги по итогам работы КРУ , то :
    1. Должен быть акт проверки , в котором указано , кому и почему переплатили.
    2. Должен был издан приказ по больнице по итогам этой проверки ( особенно если надо удержат с работников за неправильно начисленную заработную плату)
    3. Приказ должен был доведен до тех лиц , которых он касается ( в плане удержания за переплату) .
    И т.д. и т.п.
    А вот потом уже надо искать крайних , тем более в акте КРУ , если он есть конечно , и там написано все в соответствии с требованиями действующего законодательства, указаны виновные .

  31. Е.пікарю-не драматизируйте события в облбольнице.Проверки проводить надо.Главврачей и др.медначальников много,а организация здравоохранения плохая,поэтому и страдают люди.Главврачи со временем превращаются в этаких удельных князьков,должности передают по наследству,относятся к другим медработникам как к своим вассалам,допускают много ошибок,считают себя непогрешимыми и тд.
    Заказные проверки существуют,это плохо.В больнице,где я работаю,в один из дней было ШЕСТЬ проверяющих комиссий.Не очень это приятно,но продолжали оказывать медпомощь.И областная больница продолжит работать,коллектив крепкий,профессиональный и будет работать и без некоторых зазнавшихся управленцев.
    Согласен с Кочиным в том,что надо менять подходы,принципы и методы в управлении ЛПУ,неоднократно об этом высказывался.Беда в том,что нет четких критериев в оценке работы медначальников.Писал и об этом на сайте С.Н.Ларина.
    Плохо то ,что приходится вычетать из зарплат при их неверном начислении.
    Основной недостаток любого стационарного медучреждения- нерациональное использование т.н. коечного фонда,что ведет к нерациональному расходованию скудных бюджетных средств,что в свою очередь сказывается на качестве обследования и лечения .Это азы организации на которые не обращают внимание наши руководители.Болницы 3-го уровня(ОБ,ООД,ОКД и др.)не должны заниматься работой больниц 2-го уровня,а в их стационарах не должны лечиться амбулаторные больные. Для оценки рациональности использования коечного фонда и должны осуществляться проверки наличия больных в стационарах.Это не трагедия,плохо то,что чрезмерная централизация работы в облбольницах приводит к деквалификации сотрудников других больниц,что и ухудшает результаты их работы.Проблем много..

  32. Дивно, що Ви не ПОБАЧИЛИ моїй відповіді. Надрукую її ще раз:

    Я не писав, що рахували вночі. Я описав ситуацію про заборону відпускати хворих навіть вночі. Та описав метод підрахунку, про який почув.

    Почитайте, вона одразу після Вашого повідомлення!

    Стосовно актів та іншого — я їх, звісно, не бачив. Я поділився враженнями, стосовно почутого. Якщо всі тут вважають, що це те, до чого треба прагнути, що так і має бути — першими треба перевірити мед. сестер, які занадто багато грошей отримали, значить так і є, а я помиляюся. Дивно, але що ж… Спробую проаналізувати це пізніше, може я не об’єктивний?

  33. І Вам, Doktor, повторю: я не драматизую, не кричу, не волаю — я просто ділюся СВОЇМИ суб’єктивними враженнями.

    З Вами згоден: погано, що існують ЗАМОВНІ ПЕРЕВІРКИ.

    Згоден з вами обома стосовно підходів. Хоча, я, нерозумний, точно не знаю, як ті підходи випрацювати. А от незгодний я з тим, що звільнення одних людей та заміна їх на інших однозначно призведе до зміни підходів на більш грамотні. Та ви хоч назву лікарень міняйте — це підходи не змінить!

    Багато з вказаного Вами справедливо. Тільки коли це вирішиться на центральному рівні? І перевірки наявності хворих у стаціонарі повинні робитися адекватно. Якщо людина справді була у туалеті — не треба знущатися ані над хворим, ані над персоналом! Хоча, так не всі, видимо, тут думають…

  34. Doktor, до речі, а як би Ви поставилися до року роботи в умовах перманентних замовних перевірок? Чи Ви б зраділи таким умовам роботи?

    П.С. Я не є адвокатом будь-якому головному лікарю, в тому числі головному лікарю обласної лікарні. Я просто намагаюся викласти своє бачення з боку. Що бачу — про те й пишу.

    П.П.С. Трусить-то колектив лікарні, а не тільки (або не стільки) головного лікаря…

  35. Спочатку пропонуйте реальні діючі підходи, а потім перевіряйте, хто може це виконувати та приймайте на цьому підґрунті кадрові рішення.
    =======
    …да уже за то, что пока накопали — расстреливать нужно не то, что увольнять…
    Я смотрю, что говорильня одна… Нужно общественности выйти с предложением уволить массово врачей…а народ только радостно воспримет эту новость…

  36. Doktor! Помните как в фильме, а не слишком ли организована дурость на Руси?
    Всем удельным князьям в белых халатах выгодна неразбериха, чтобы греть руки…
    Увольнять и сажать…народ поддержит и поймёт…

  37. Що накопали, за що треба розстрілювати? Конкретно, будь ласка, я, видимо, не знаю. Мені цікаво буде ознайомитися.

  38. Сподіваюся, що заклики розстрілювати, саджати, звільняти без розбору всіх і вся народ таки не підтримає. Дійсно, ми любимо шукати винних у своїх негараздах, але цей радикальний популізм сподіваюся, дістане належну оцінку народу.

  39. 2 Doktor 11.12.2011 в 18:42
    Основной недостаток любого стационарного медучреждения- нерациональное использование т.н. коечного фонда,что ведет к нерациональному расходованию скудных бюджетных средств,что в свою очередь сказывается на качестве обследования и лечения.
    ===========================
    Да даже имеющийся на сегодня сокращенный по сравнению с советскими временами коечный фонд можно леХко сократить еще наполовину. Не за койки держатся, за штаты. Пресловутый 33-й приказ давно нужно менять. Штаты должны не к койкам привязываться, а к потребностям, к функции.

    О нерациональности использования коечного фонда в данном случае говорить не приходится. Если бы койка финансировалась на 100%, тогда да. А если 100 коек финансируется как одна, то о какой рациональности расходования бюджетных средств можно говорить?

  40. Сподіваюся, що заклики розстрілювати, саджати, звільняти без розбору всіх і вся народ таки не підтримає.
    =======
    Пидтримает, даже не сомневайтесь…слишком много крови пили и пьют большинство врачей из простого люда…

  41. Що накопали, за що треба розстрілювати? Конкретно, будь ласка, я, видимо, не знаю. Мені цікаво буде ознайомитися.
    =======
    А вам то какой резон? Или у вас прямая заинтересованность?

  42. Відповіли питанням на питання. А на питання не відповіли.

  43. Пане Борменталю, а Ви дійсно вважаєте, що ліжок забагато? І що їх корисним буде скорочувати?

  44. Дійсно. Ви у стаціонарі працюєте? Втім, ООД не показовий ЛПЗ у цьому плані. З приводу корисності їх скорочування я не казав.

  45. Ну, можливо, колего, я неправильно зрозумів Ваші слова: «Да даже имеющийся на сегодня сокращенный по сравнению с советскими временами коечный фонд можно леХко сократить еще наполовину.» Та й якщо ліжок забагато, чи не логічним є припустити, що їх тоді корисно скоротити.

  46. Єлисаветградський лікар! А давайте откинем официоз, мы вас будем просто называть дядя Коля, ведь вашего имени мы тут пока не знаем… А то ка-то Єлікар или просто Лекарь как-то неестественно…

  47. То что в больницах коррупция это факт, но так же факт то, что официальная зарплата врача просто вызывает смех сквозь слезы! потому думаю тут надо рассматривать проблему с двух сторон — в принципе как и проблему коррупции в госслужбе… нужно делать адэкватную зарплату медработников и рядового звена госслужащих, а уже тогда за нарушения карать по всей строгости закона за неисполнение обязанностей! Хотя думаю ой трудно будет отказаться от подношений… это уже менталитет наших людей! Хотя я с врачей ответственность не снимаю! Нужно «переучивать» всех, не брать взятки и не давать взятки! А это ой как сложно! 🙁

  48. …я уже писал в этой теме, или предыдущей, что если сделать зарплату врачам 5-10 тысяч гривен, то всё равно будут брать…Повысили при Юще судьям и что? Как брало большинство так и берёт…

  49. Ех, колего! Якби ж то ми жили у країні, де можна керуватися логікою!:(
    Перш ніж скорочувати, потрібно врахувати щонайменше три проблеми:
    1. Я вже казав про штати.
    2. Чи можуть наші громадяни організувати собіпоза межами лікарні належний догляд і лікування, як у розвинених країнах? Ні.
    3. Наші лікарні виконують не тільки свою основну функцію — лікувати, а й використовуються як богодельні.

  50. не ну хоть снимутся все «отмазки» типа я беру не по своей воле… жизнь голодная заставила! 🙂
    Условно можно будет тогда спрашивать — тебе зарплату подняли?! так че ж ты взятки дерешь?!

    а про суды я молчу! сейчас суд возглавил коррупционную пирамиду, зачем договариваться со властью, если можно купить решение суда! 🙁

  51. Ярославе, лікарі хабарів не беруть. Тому що… Почитайте, будь ласка визначення терміну хабар. Та полистайте кримінальний кодекс на цю тему. Це спекуляція. На яку ведеться все суспільство багато років. В наших країнах підмінюються поняття просто.

  52. Пане Олександре, якщо Вам так хочеться знати моє ім’я, то називайте мене Андрієм. 🙂 Можете без дяді — навряд я Вам у дяді згожуся 🙂 🙂 :).

  53. Знаете сограждане, тут как с плохим учителем! Если учитель ребенка не может усадить в классе во время урока и заставить работать, то его выгоняют за дверь класса… просто, но непедагогично и тупо! в принципе такая же ситуация с милицией, здравоохранением, госслужбой… легче всего разогнать и выгнать, а заставить работать неужели нельзя?! может руководителям надо не магистратуру госслужбы заканчивать, а штудировать курс педагогики и психологии коллектива?!

  54. Борменталь говорит:
    11.12.2011 в 20:59 (Изменить)

    Ех, колего! Якби ж то ми жили у країні, де можна керуватися логікою! 🙁
    ************************************
    100%

  55. Рац. зерно є у Ваших словах, Ярославе. Хоча, мені моя робота цікава, мене примушувати й не треба… Та і тим, кого я можу бачити — здебільшого також. Але, певне знання педагогіки і психології і керівникам, і простим робітникам — не завадить.

  56. 2 Yaroslav Turchin 11.12.2011 в 20:53
    То что в больницах коррупция это факт, …
    =============================
    Умиляет! Ярослав, Вы производите впечатление умного человека. Что ж Вы то ведетесь на этот заезженный штамп?

  57. Не-е-е… Не обижайтесь, но мне вас проще называть дядя Коля…
    Если вас смущает, можем вам паспорт сменить… 🙂 🙂 🙂 …. или не стоит, достанете свой родной… 😉

  58. Проблема не во врочах, чиновниках, учителях или милиционерах, проблема в обществе в котором материальное, понты и роскошь стали идолом и мечтой общества! Духовность?! А какая там духовность когда хочется черную Тойоту Прадо независимо от работы и профессии! 🙁

  59. Yaroslav Turchin говорит:
    11.12.2011 в 21:18 (Изменить)

    Проблема не во врочах, чиновниках, учителях или милиционерах, проблема в обществе в котором материальное, понты и роскошь стали идолом и мечтой общества!
    *************************************

    Погоджуся на 100%. І мені такі ідоли не подобаються. А понти як поняття в мене давно викликають певне роздратування. Навіть, коли йдеться не про матеріальні, а про інші. Для того, щоб понтуватися, існує ще безліч приводів.

  60. Ви нормально розмовляти не можете? Ну, як хочете. Всього найкращого!

  61. о кінця тижня будуть висновки по перевірці обласної лікарні

    Про це йшлося на апаратній нараді в обласній державній адміністрації, яка пройшла під головуванням губернатора Сергія Ларіна.

    Сергій Миколайович, коментуючи постійні скарги, які продовжують надходити на роботу обласної лікарні, запитав, коли нарешті будуть висновки по перевірці обласної лікарні.

    «Треба завершити цю роботу. Щоб вже або ордени комусь дати за роботу, або навпаки», — наголосив губернатор. Йому відповів перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, який повідомив, що до кінця тижня дасть свої висновки прокуратура, і тоді вже будуть загальні висновки.

    До речі, пізніше на нараді голова ОДА озвучив скаргу, яка надійшла від мешканки міста Леонори Одинцової. Жінка просить розібратись та надати роз’яснення, чому ціни на ліки „Алерон” (проти алергічні) у соціальній аптеці в обласній лікарні більші, аніж у звичайних аптеках.
    http://www.kirovograd.net/shortly/2011/12/12/do_kincja_tizhnja_budut_visnovki_po_perevirci_oblasnoyi_likarni.htm

  62. Не» встрявал» т.к.был на работе,а вы наговорили «кучу арестантов».
    Е.л.-однозначно к систематическим предвзятым проверкам отношусь плохо.Готов платить личные деньги проверяющему,если его выводы по проверке будут служить улучшению работы.
    Относительно «новых подходов» в оценке работы медначаальников.Выдумывать нового не надо.Есть т.н. рейтинговые показатели оценки работы ЛПУ принятые по всей Украине,их и надо использовать.Эти критерии просты и понятны.Например:догодовая летальность у впервые выявленных онкобольных,% выявления онкозаболеваний на 4-ой стадии,на 3-ей стадии при визуальных формах рака.И интересно было бы послушать -как объяснят
    значительное ухудшение этих показателей главный онколог области и ли главврач онкодиспансера???
    Меняют президентов стран,менять надо и главврачей.
    Кочину-Ваш мрачный юмор(увольнения,суды ,расстрелы) не понимает Е.Лікар.
    Борменталю-держатся главврачи именно за койки т.к. под них выделяют ставки,от них зависит категория больницы и зарплата главврача.
    Турчину -«о взятках».От организаторов здравоохранения надо требовать работу по устранению причин-условий для дачи медработникам дополнительного материального вознаграждения «взятки».Косвенное вымогательство это «ОГРОМНЫЕ ОЧЕРЕДИ В БОЛЬНИЦАХ- в ООД,например;надуманная занятость врачей-«ПРИХОДИТЕ ЗАВТРА»;»ВАС МНОГО,а Я ОДИН»; БОЮСЬ,не УСПЕЮ»;»МОЕ РАБОЧЕЕ ВРЕМЯ ЗАКОНЧЛОСЬ»;да и элементарный несвоевременный обход,перенесенная операция -это косвенный повод для того,чтобы нас попросили и снизошли.
    Согласен,руководители учреждений здравоохранения должны быть менеджерами -управленцами ,а не врачами.При них должны быть эффективные медсоветы,которые коллегиально и решают медицинские проблемы,тогда и ошибок будет не так много….

  63. Doktor, я стосовно гумору — починаю плутати його з елементарним хамством. Я не правий? Можливо, дійсно це дуже дотепно? Я критично ставлюся до свого почуття гумору. Можливо, мені дійсно треба навчитися сміятися при певних «жартах»… Не сперечаюся.

    До Вашого коментаря єдине зауваження. Хоча, спочатку, мені дуже імпонує Ваше «Готов платить личные деньги проверяющему,если его выводы по проверке будут служить улучшению работы.» Не впевнений, що мені тієї «готівки» вистачить, але по духу згоден повністю.

    А тепер зауваження: до Ваших слів «Косвенное вымогательство это надуманная занятость врачей-»ПРИХОДИТЕ ЗАВТРА»;»ВАС МНОГО,а Я ОДИН»; БОЮСЬ,не УСПЕЮ»;»МОЕ РАБОЧЕЕ ВРЕМЯ ЗАКОНЧИЛОСЬ»»

    Мій коментар. Я дійсно періодично розриваюся. Наприклад, необхідно оформити на МСЕК декілька хворих, а я фізично не встигаю — то Ваші слова це як закид, що я непрямо вимагаю? Але я ж дійсно маю певні фізичні можливості! І перекрутити можна що завгодно.

    Стосовно кінця робочого часу — та ж сама історія. Якщо хворий у критичному стані — дійсно по фіг мені, що там годинник показує. Але у правило ставити наплювальне ставлення до лікаря, до його робочого часу, до права і його на відпочинок — мені здається неправильним. Може, для когось це диво, але ж не для Вас! Лікар — це також людина! І ставитися до лікаря треба як до людини!

    Даруйте мені мою серйозність. Але я дійсно пишу те, що думаю. А в цілому — мій респект за цей комент. Достойно!

  64. Якщо Ви перший дізнаєтеся, Fredd, про висновки по перевірці — дайте, якщо не важко знати, добре? Цікаво буде дізнатися.

  65. Doktor-у, щоправда, я тут перечитав Ваш коментар — є ще одна особливість. Якщо оцінювати, то Ви акцент робите саме на ООД. Ваші параметри не підходять до інших лікувальних закладів ;). Чесно скажу, я не володію статистикою, я не впевнений, що Ви в цьому питанні об’єктивний та неупереджений. Хоча, й сперечатися, не володіючи інформацією, не стану. Не в моїх правилах хамити чи понти розкидати. Моя справа — звичайна рутинна робота. Сподіваюся, вона людям корисна.

  66. Е.лікарю-все сказанное подходит к многим ЛПУ,а не только к ООД.Все мои сообщения основываются на четком знании фактов,статданных.Если Вы проанализируете мои посты,то отметите много конкретных числовых данных.Проверьте мою объективность по канцер-реестру Украины или по рейтинговым показателям УОЗ ОГА.»Понты бросает» один из молодых главврачей,который корреспондентам может говорить откровенную ложь не моргая и не каясь.Если говорю об ухудшении диагностики оннкозаболеваний, то это могу элементарно подтвердить,если Вам не будет скучно.Точно так и по уровню заболеваемости раком молочной железы,или по охвату спецметодами лечения.Вы сравните это с высказываниями в СМИ этого чиновника от медицины и Вам станет ясно кто»понти розкидає».

  67. Про «розкидання понтов» я писав не у Вашу адресу, а аргументуючи своє небажання сперечатися, не знаючи суті справи, не володіючи конкретними даними. Тим більше, деякі учасники блогів, дозволяють собі однозначні тлумачення та однозначні висновки, не володіючи інформацією. Ви це сприймаєте, як дотепний жарт, як вдалий гумор. Я це не сприймаю взагалі. Це не моє.

    Нудно мені не буде. Давайте мені посилання, давайте дані. Спробую, наскільки мені вистачить досвіду, проаналізувати викладене.

    Людину, про яку Ви говорите, я все ж таки, поважаю. Не думаю, що ця людина буде казати свідомо брехню. І людина ця не є тільки чиновником, це достатньо грамотний лікар УЗД та кваліфікований гінеколог, наскільки я знаю. Мало того, був колега з іншої лікарні (підставляти не хочу, тому не буду вказувати конкретні дані), який наводив у приклад, що у цієї людини, на відміну від його лікарні — є в чому повчитися, і ця людина дає таку можливість. Я не адвокат обговорюваної Вами людини, але є й добрі про нього відгуки. Недоліки є в кожного. Але демонізувати цю людину я б не став.

  68. Кочину-Ваш мрачный юмор(увольнения,суды ,расстрелы) не понимает Е.Лікар.
    =======
    Doctor! Поймёт, когда на себе почувствует всю силу режима…

  69. Мій коментар. Я дійсно періодично розриваюся. Наприклад, необхідно оформити на МСЕК декілька хворих, а я фізично не встигаю – то Ваші слова це як закид, що я непрямо вимагаю? Але я ж дійсно маю певні фізичні можливості!
    =======
    Лекарь! И вам не стыдно такое писать…хоть бы покраснели… А нет…куда там…

  70. Стосовно кінця робочого часу – та ж сама історія. Якщо хворий у критичному стані – дійсно по фіг мені, що там годинник показує. Але у правило ставити наплювальне ставлення до лікаря, до його робочого часу, до права і його на відпочинок – мені здається неправильним. Може, для когось це диво, але ж не для Вас! Лікар – це також людина! І ставитися до лікаря треба як до людини!
    =======
    лекарь! У врачей рабочий день ненормированный…
    Это всё равно, что пожарник посреди пожара скажет: у меня всё с рабочим временем — пора домой…
    А вы как помните как в фильме «Афоня» -Афоня развернулся и ушёл с порыва воды…
    Уж пардонте-с, навеяло…

  71. Я це не сприймаю взагалі. Це не моє
    =====
    Спрыймать? Или констатировать реалии?…
    Какой стыд, и это говорит врач…
    А что ваше? Боюсь предположить…

  72. Александр Кочин говорит: 13.12.2011 в 00:01
    лекарь! У врачей рабочий день ненормированный…
    ==========================
    И какой дурак Вам это сказал?

    А вообще, прекращайте доставать Єлисаветградського лікаря. Он же Ваш стеб за чистую монету принимает. Молодой ишшо.

  73. И правда, Саша, хватит уж так активно стебаться. Развлекаешься, достаешь хороших людей.

  74. Сколько наблюдаю за темой больниц/врачей, столько и думаю об одном, уважаемые, когда мы здоровы и счастливы мы можем смело обвинять врачей во всех смертных грехах, взятках и т.п. Но почему никто не говорит что стоит только нашему здоровью сказать нам «фе», мы не к пожарным идем, а почему то к врачам… И слушаем то что они нам говорят, выполняем беспрекословно все назначения, сами кстати и взятки даем, в надежде что это поможет стать здоровее (в чем я очень сомневаюсь). А хаить в нашей стране можно всех, кроме себя естественно. Менталитет у нас такой. ИМХО.
    ПЫ.СЫ По поводу троллинга, Александр, в самом деле уже не смешно. Человек к тому же Вам представился, а Вы его элементарно не уважаете. А еще называем себя блогосферой. Так недалеко и до быдлосферы дотянуть 😉

  75. Хорошо, раз Ефим Леонидович и Борменталь настаивают — сбавляю обороты… 🙂
    Переходим в мирное русло дискуссии… 🙂

  76. Е.лікарю-не сотворяйте себе безгрешного кумира.Не хотите Вы отмечать явные недостатки в организации оказания онкопомощи ,ну и не надо.Не хотите Вы сравнить то ,что говорил на страницах УЦ,один из врачей- организаторов,с данными канцер-реестра Украины ,ну и не надо. Не хотите знать то,что за последние 5 лет частота обнаружения онкозаболеваний на поздних стадиях в нашей области возросла благодаря стараниям Ваших уважаемых руководителей на 15%,ну и не надо.Элементарные данные легко получить из рейтинговых показателей УОЗ ОГА и канцер-реестра Украины,но Вы предпочитаете слепо верить в то,что такой хороший врач- УЗД и врач-гинеколог,не может быть плохим врачем-организатором,откровенно говорящим ложные данные. Но это факт и за недостаточную организацию работы надо будет отвечать.

  77. Взгляд ПОСТОРОННЕГО,который….тьфу-тьфу-тьфу в любой момент может ТАКОВЫМ и не оказаться.
    Уважаемые господа Doktor и Єлисаветградський лікар, у меня нет никаких сомнений,что вы оба глубоко ПОРЯДОЧНЫЕ люди. Возможно Є.Л. не так искушен в тонкостях областной ПОДКОВЕРНОЙ медицины, как Вы Doktor, мэтр кировоградского здравоохранения. Но согласитесь, ОН абсолютно искренен и неравнодушен к имеющимся ПРОБЛЕМАМ в своей профессии. Да и не только в ней. И по большому счету, ОН ваш СОЮЗНИК. И побольше бы НАМ таких как ВЫ (оба) медиков. А ещё я бы ВАМ пожелал (и нам), чтобы в районную больницу к лікарю на стационар лёг (не персонифицирую),когда прихватит, ГЛАВА рай дэрж администрации, да надолго, да в общую палату, а не в вип обл.кардиоцентра. А областные кэривныки к Doktorу,а не в Феофанию.В свою очередь столичные государственники в киевскую областную, а не в гамбургский институт травматологии(коленку лечить!). Возможно тогда и Вы с Єлисаветградським лікарэм на сайте»УЦ» будете вести разговор ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО лишь о профессиональных тонкостях лечения больных и обмене богатым врачебным опытом, а не ОБСУЖДАТЬ «розкидання понтов» или высказывания в СМИ какого-то чиновника.
    С уваж. ВАШ горожанин.

  78. Горожанину-во многом с Вами согласен. Основное разногласие между мной и Е.л. в том ,что я вижу многие ,что недостатки нашего здравоохранения зависят от недостаточной организации работы,слабых врачей- организаторов,которые управленческик должности получают по НАСЛЕДСТВУ,лопускают явные просчеты в своей работе,высказывания в СМИ с точностью» до наоборот»,вводят в заблуждение журналистов и тд и тп.
    Интересная заметка и в последнем номере УЦ-«Профилактика спасает жизнь».О какой профилактике идет речь?Почему так названа статья?Кто хочет пиариться на высокой онкозаболеваемости в нашей области ,а не заниматься спокойной и последовательной работой?
    Ведь пытаются говорить о СВОЕВРЕМЕННОЙ диагностике рака молочной железы.А какая может быть своевременная диагностика ,которая действительно, может спасти жизнь,если ВДУМАЙТЕСЬ на маммографию уже очередь на ТРИ месяца вперед.ОРГАНИЗАТОРЫ доработались до полнейшего АБСУРДА -диагностика РАКА через ТРИ МЕСЯЦА,а сколько случаев местного и отдаленного МЕТАСАЗИРОВАНИЯ опухоли за эти ТРИ месяца произойдет.НО это не интересно горе-организаторам,которых так рьяно защищает мой оппонент. Для таких организаторов важно поднять бурю,канцерофобию на еще более высокий уровень,поставить ПОБОЛЬШЕ ЛЮДЕЙ в ОЧЕРЕДЬ.Ведь при этом больше будет и умоляюще-просящих снизойти и сделать (НЕ бесплатно) исключение.

  79. Кстати , кто из представителей медицины, участвующих в данном диспуте, просветит , ка может быть загрузка коек ( просто забыл , как там было написано в довидке комисии на украинском языке) более 100 % , к примеру про одно из отделений написано , что она составляет 104,5% ? Это как ?
    А итоги комиссии наверное будут в пятницу , по крайней мере такую установку дал голова ОДА 🙂

  80. Фреде, я спробую пояснити.

    1) Ліжка скоротили де-юре, а кількість ліжок, як предмету залишилася попередньою. Отже, відділення на 30-ть ліжок, а всього їх у відділенні 40. І от, всі 30-ть заповнені, а люди ще поступають. Правильно юридично буде сказати: «Вибачте, місць немає». А по-людські — кладуть людину на понаднормові ліжка.

    2) Хтось може й хоче ночувати вдома. Знову ж таки, якщо підходити як роботи — треба стріляти при спробі покинути лікарню (так вимагають при перевірках, ну, майже так). А якщо відділення переповнене — і людина може бути в домашніх умовах, і інша людина зможе лікуватися, не чекаючи, поки з’являться вільні ліжка.

    Сподіваюся, в мене вийшло пояснити.

  81. Стосовно «рьяно захищає». Ви знаєте, от не маю часу зайнятися аналізом статистики, чесне слово. Та й не моя справа оцінювати роботу вищих за мене за посадою осіб. Навіть, якщо переконаєте мене — я ніякі рішення не приймаю. І не захищаю, а викладаю своє бачення.

    А от у Вашій повній об’єктивності в мене є сумніви. Хоча немає точної точки зору стосовно неї. Просто ЗДАЄТЬСЯ, що Ви все ж таки упереджені, та маєте свої інтереси, які не тільки із здоров’ям народу пов’язані. Так мені здається, можливо помиляюся.

    В якості прикладу. Лайка відносно черги — це вивертання хоч того малого, що можна було б доброго зробити, назовні, та обливання його брудом. Із самого початку було сказано, що обслужити апарат ВСІХ В ОДИН ДЕНЬ НЕ ЗМОЖЕ. Кому-кому, а Вам це мало б бути зрозумілим. Тому пояснити Ваш гнів наївністю в мене не виходить…

    Три місяці для існуючого раку (а ми кажемо про профілактичний огляд у людей, в яких немає підозр стосовно наявної пухлини) — це дійсно погано. Хоча масове віддалене метастазування за три місяці… Це або спекуляція, або незнання проблеми. Мова іде про тих людей, які роками не обстежувалися. І яким надана можливість це зробити безкоштовно.

    Якщо можете забезпечити кожну поліклініку мамографами (бажано 2-3 на поліклініку) та безкоштовним для населення обстеженням — я перший буду аплодувати Вам. Дуже голосно! І жодного плювка у Ваш бік на цю тему в мене не буде, вже повірте мені. Чи це буде пов’язане із політикою, чи то Боря Моісеєв попіариться на цьому — мені буде начхати. Якщо буде бодай якась користь людям.

  82. Дивно, тема посту була про перевірки, а я вже думав, що коментую свій пост про мамографію :). Знову коментарі занесло від теми посту на будь-які інші…

  83. Фреду- % выполнения плана койко-дней может быть более 100% и без наличия лишних коек в отделении. План работы койки в большей части отделений-340 дней.Запланировано ,что 25(26)дней койка пустует,производится ее обработка ,смена белья ,если оно есть, т.е. процент превышения возможен на законных основаниях.У медработников нет права отпускать больных ночевать дома.Такой больной подлежит лечению в амбулаторных условиях на т.н.койках дневного стационара поликлиники,или организовуется «стационар на дому».Это стационар- замещающие формы лечения.
    Рациональность использования коечного фонда, а значит и рациональность использования бюджетных денег, чрезвычайно важный фактор при скудном бюджетном финансировании. Нарушения в этом плане могут быть найдены в любом стационаре, УОЗ(ы) этим не занимаются.
    В облбольнице не должны лечиться по просьбам те больные,которые могу успешно лечиться на более дешевой койке районных и городских больниц. Нарушения в этом плане в ОБ есть и это может вменяться в вину главврачу.

  84. Е.лікарю-если Вы не считается плохим фактом задержку в диагностике рака на ТРИ месяца,то это Ваши проблемы. Рак надо диагностировать и лечить как можно быстрее на ранних стадиях,это долны знать все и врачи в том числе.

  85. Doktor, Ви знову перекрутили мої слова. Зайве підтвердження Вашої «об’єктивності». Без коментарів.

  86. Doktor говорит:
    15.12.2011 в 18:30

    В облбольнице не должны лечиться по просьбам те больные,которые могу успешно лечиться на более дешевой койке районных и городских больниц.

    **************************************

    Стаття 38. Вибір лікаря і лікувального закладу

    ***
    Кожний пацієнт має право, коли це виправдано його станом,
    бути прийнятим в будь-якому державному лікувально-профілактичному
    закладі за своїм вибором, якщо цей заклад має можливість
    забезпечити відповідне лікування.

    (ЗАКОН УКРАЇНИ «Основи законодавства України про охорону здоров’я «)
    http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2801-12

  87. doctor-у: Вы считаете недостатком организатора, который организовал бесплатное обследование на маммографе? Вам было бы легче, что бы этого не было? Если так, то о каком абсурде Вы говорите? А Вы не хотите возмутиться состоянием мед. оборудования и подготовкой мед. персонала в наших поликлиниках?

  88. doctor, вы онколог или врач с большим опытом? А может человек изображающий себя очень умным?

  89. vita-otto-а шо такое?Вам будет больше нравиться если я буду изображать из себя не очень умного? У Вас есть свое мнение по-поводу того,»умные» организаторы ставят в очередь женщин на ТРИ месяца для прохождения проф .обследования? Скажите,что это правильно с учетом жуткого состояния диагностики онкозаболеваний в нашей области.
    Е.лікарю-и в этом плане Вы не соглашаетесь с очевидным фактом того,что учреждения 3-го уровня не должны подменять собой ЛПУ 1-2 -го уровней.Это ведет к УНИЗИТЕЛЬНЫМ МНОГОЧАСОВЫМ ОЧЕРЕДЯМ,организация которых(организация очередей,что и успешно сделано в ООД) по своей сути является косвенным вымогательством дополнительного материального вознаграждения со стороны больных тем людям,которые могут ускорить обследование,обойти очередь. Это ведет к поздней диагностике,делает лечение высокотравматичным ,чрезмернозатратным и малоэффективным.
    ОЧЕРЕДИ в наших больницах и поликлиниках — ПОЗОР ОРГАНИЗАТОРАМ ЗДРАВООХРАНЕНИЯ

  90. Біг по колу, пане Doktor… Але з цими словами: «ОЧЕРЕДИ в наших больницах и поликлиниках – ПОЗОР ОРГАНИЗАТОРАМ ЗДРАВООХРАНЕНИЯ» — в принципі, погоджуся. Не скажу, що я особисто знаю, як ці черги знищити, або зменшити, тому я буду лаятися не так активно, як Ви. Але наявність черг, тим більше таких виснажливих — це ганьба всім нам. І думати, як їх як мінімум зменшити — необхідно. З тим, що замінювати ЛПЗ 1 та 2-го рівня я також якраз погоджуюся. Тільки не погоджуюся з тим, що ООД замінює когось. Основна наша задача — лікування хворих на онкологічні захворювання. Цим і займаємось. А завдання організаторів міського, обласного, державного рівнів — підвищувати якість 1-го та 2-го рівнів. Щоб на них можна було покластися. Як в плані технічного оснащення, так і в плані кваліфікованості персоналу.

  91. Е.лікарю-правильно «основная задача ООД,как учреждения 3-го уровня ,ЛЕЧИТЬ!» Так и лечите,Вы,глубокоуважаемые врачи онкологи,взялись за очень и очень тяжелую работу,Ваша работа -это крайне тяжелый хлеб.
    Но тогда скажите,что в Вашем ЛПУ 3-го уровня делают два маммографа,которые должны стоять в ЛПУ 1-2 уровней и заниматься массовой скриннинг -диагностикой для выявления ранних стадий онкозаболеваний молочной железы? Кто и зачем их туда приволок? Для создания огромных очередей? Для пущей важности?
    Почему диагностический соскоб при подозрении на рак кожи после 9-и часовой ОЧЕРЕДИ,в которой люди падают в обморок,должен производиться в ООД,а не в поликлинике? Так организовали все это те,кто ЗАИТЕРЕСОВАН В ОГРОМНЫХ ОЧЕРЕДЯХ,а не в своевременной диагностике. ООД подменяет гор.и районные поликлиники.Если это не доходит до Вас,то,я надеюсь,дойдет до управленцев от которых и зависит принятие организационных решений,а к управленцам я уже обращался. Я прекрасно понимаю,что дискуссия с Вами-повод еще раз показать наличие многих орг.проблем в нашем здравоохранении. Заканчиваем бег по кругу.

  92. Добре, я також втомився від бігу. Але не можу не сказати, що на мій погляд, мамографи в ООД вкрай необхідні.

    1) Для обстеження хворих, які прийшли з підозрою на рак молочної залози по направленню з інших ЛПЗ області.

    2) Для обстеження хворих, які є пролікованими — згідно із стандартами.

    Я б промовчав, але якщо ЛПЗ 3-го рівня не матиме необхідного устаткування, що можна буде сказати про його очільника? Чи Ви б самі не скористалися цим?

    Про соскоби вже промовчу, щоб уникнути продовження бігу…

  93. doctor-у: По Вашему «шо», Вы далеко не умный, а просто изображающий из себя умного. Об унизительных многочасовых очередях — пусть, лишь бы с толком. А Вы были в очереди в поликлинике? А я была, и представьте, без толку. Спасибо, в критикуемом Вами диспансере можно услышать вразумительный ответ и те, кому повезло познакомиться с нормальными докторами, уже ни к кому другому ни идут.
    О соскобе. Делала моя подруга соскоб в женской консультации и финансово никого не обидела. а когда возник вопрос о том, что нужно сново соскоб — договорилась в онко и результатом осталась довольна, несколько лет уже наблюдается.Хотя очередей не избежала. А моя сотрудница три месяца лечила в поликлинике остеохондроз, дорогое удовольствие.
    Можно идти туда, где нет очередей, но к сожалению их не просто так нет.
    а на счет ТРЁХ месяцев. Так хоть что-то.
    Вам, doctor, нечего доказывать. Вы просто хотите «а-поговорить» и обратить хоть как-то на себя внимание. А проблемы других Вам безразличны.

  94. vita-otto
    Не могу оставить без ответа. Вы хоть постарайтесь понять суть того, что пишет doctor.
    Вас не удовлетворяет качество работы женской консультации и поликлиники. С вашей оценкой согласен. А вот с выводами — нет.
    И doctor пишет о том, что уровень работы этих учреждений необходимо в корне менять. А не подменять их работу.

  95. Е.лікарю-если отдохнули ,можно и на новый круг,тем более ,что есть интересный материал по поводу ИСКУССТВЕННОГО СОЗДАНИЯ ОГРОМНЫЙ ОЧЕРЕДЕЙ В ООД.Смотрите-WWW.AMC.GOV.UA.
    АМКУ наложил штраф на аптеки,продававшие лекарственные препараты НА ТЕРРИТОРИИ ООД ПО ПОВЫШЕННЫМ ЦЕНАМ( на 1,1-54,7%).ПАЦИЕНТЫ ООД ЗАКУПАЛИ ПРЕПАРАТЫ ЗНАЧИТЕЛЬНО ДОРОЖЕ чем в городских аптеках!!! ВОЗМОЖНО для этого и создаются ОЧЕРЕДИ,проводится работа по принципу «все ко мне,в очередь,в мои аптеки». МОРАЛЬНО ЛИ ЭТО?ЧТО ОБ ЭТОМ думают блогерры?

  96. У блоггеров есть маленький вопрос: какое отношение имеет семейство Ярыничей к аптеке ЯМТ.
    Вот корреспондент УЦ получил ответ устный Ярыничча, что никакого…

  97. Doktor-у: Блин, даже я понял, что Е.л. обьяснял, а Вы все опять за свое. Е.л. же четко сказал, что в очередь по этой «акции» ставят только тех у кого нет жалоб. Насколько я понял, то те у кого они есть идут сразу на прием к врачу, а уже потом на мамограму.
    К слову о очередях. У меня есть знакомая, которая ходит обследоваться в онко, «потому что там врач хороший». Наверное, другие врачи ей по каким-то причинам не подошли. И она готова стоять в больших очередях по пол дня ради того, чтобы попасть к хорошему, по ее словам, специалисту. Вы, господа доктора (вы ведь тоже люди) иногда болеете и я не думаю, что вы пойдете лечится на обум к какому-то незнакомому врачу. Вы ведь прекрасно знаете, что есть врачи, которые хорошо учились и являются первоклассными специалистами, а есть те, кто заносил на сессии «кабанчиков». Ко вторым вы не пойдете. Так же и простые «смертные», обжегшись на «кобанчиковых» докторах, идти к ним больше не желают. 🙂

  98. Креатив,у-есть жалобы,или нет жалоб,все равно в многочасовую ОЧЕРЕДЬ,что значительно ухудшает диагностику.Это основной принцип работы нашего ООД.

  99. О 23.00 ходив начмед і по головах рахував хворих. Як вам то не ніч, так і скажіть.

  100. …пока не закончится всё в ту или иную сторону…так и будет…бедные больные…такой прессинг медиков, которые хотят вызвать недовольство и жалобы со стороны пациентов против проверок… Как некрасиво…
    Вот в каких учреждениях творятся безобразия в стиле Салот Сара… :negative:

  101. …интересно…а во время проверки больных наверно начали кормить омлетом и беконом, блинами с икрой и прочим? Или как обычно — шлепок баланды в тарелку с брызгами в разные стороны?…Последнее реалистичней…И с жаренной цибулькой по 4 гривны… 🙁

  102. Саша, ти не правий. 🙁 По-перше, не треба при твоїх претензіях (можливо безпідставних) до начальства обласної лікарні — чорнити весь колектив. Працюють люди, стараються, як можуть. Є там різні фахівці. Але немало кому життя там врятували… Тому до чого тут Пол Пот… :scratch:

    А по-друге, хто в яких пацієнтів викликає скарги проти перевірок? Якщо і виникає таке незадоволення у хворих, то з об’єктивних причин. Чи ти думаєш, що хворим сеанси гіпнозу влаштовують та лекції про шкідливість перевірок читають? Ну, чесне слово, про що ми говоримо?

    P.S. Навіть візити владних осіб (будь яких політичних забарвлень, будь яких часів) викликають у хворих зазвичай незадоволення. Двері зачиняють, ходити забороняють. Надзвичайна подія відбувається для хворого, ЧП, так би мовити… І без того не домашні умови, а тут ще щастям привалило… Яке ж у хворих має бути ставлення, коли всю лікарню трусить від безперервно-рецидивуючих перевірок?

  103. …я уже как то писал…провести ротацию кадров верху…и настанет благоденствие…коллектив ещё спасибо скажет… 😉

  104. …из ряда вон выходящие вещи там творятся…бедные все… 😥
    Но будет и солнце из-за туч…

Добавить комментарий