Гуртожитки чи в’язниці?!

Тема опублікована мною на одному з найпопулярніших прес-видань України Корреспондент.нет

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/areal90/a78592

Цю тему мене, нажаль, спонукало підняти чудове свято Дня Кіровограда, подароване кіровоградцям міською та обласною владою, однак яке багатьом студентам, які проживають у гуртожитках, було зіпсоване необхідністю повернутися до власної оселі до 23-00, бо ж потрапити до власного житла уночі, більшість студентів кіровоградських студентів – гуртожитківців, от уже скільки років не мають!

Після неодноразових скарг студентів на обмеження їх конституційних прав, хочу присвятити окрему тему свободі пересування повнолітніх громадян України яким Цивільним кодексом України з 18 років надано повну цивільну дієздатність!

Як стало відомо з незалежних джерел у кіровоградських ВНЗ, зокрема у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка заборонено входити до власної оселі та виходити з неї, студентам що там проживають пізніше 23-00! А особам, які працюють – треба просити особливу «індульгенцію» у Первинній профспілковій організації студентів з пред’явленням довідки про роботу та реєстрацією таких запізнень у журналі. В Кіровоградському національному технічному університеті пропускний режим «по годиннику» відмінено з 1 вересня цього навчального року, а от КДПУ ім. В.Винниченка не збирається враховувати зміни прийняті до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та виконувати Конституцію.

Водночас непоодинокі випадки скарг студентів на «мзду» (хабарі), за які кожен бажаючий з міста може завітати «в гості» до студенток з кіровоградських вишів! Також скаржаться студенти на випадки пияцтва серед «вахтерів» (охоронців) чоловічої статі.

Часто, студентів принижують, звинувачують у розбещеності та висловлюють роздуми про особисте життя, принижуючись змушують просити й благати посадових осіб гуртожитків дозволити вхід до гуртожитків пізніше 23-00, пояснювати причини свого виходу з гуртожитку пізніше 23-00, просити дозволу на перебування своїх гостей у власній (орендованій на законних підставах) кімнаті, залишати на «вахті» документи перебуваючого, змушують носити перепустки, хоча гуртожиток не є режимним об’єктом з обмеженим доступом, так як даний доступ встановлюється виключно чинним законодавством! Непоодиноким є втручання заступників деканів з виховної роботи, старост академічних груп (посада у органах студентського самоврядування) у особисте життя студентів!

ЗГАДАЄМО! Тільки нещодавно вщухли пристрасті з приводу рішення Кіровоградської міської ради щодо заборони пересування / перебування осіб молодше 16 та 18 років після 22 та 23-00. Головним мотивом було те, що рішення порушує норму Конституції та цивільного законодавства України, які гарантують свободу пересування громадянам.

Також нещодавно проходила перевірка обласної прокуратури щодо фактів збирання грошей зі студентів гуртожитків КДПУ. Перевірка проходила за зверненням заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка до Генерального прокурора України!

Однак, в той же час у нас в місті та подекуди по країні вцілому ректори ВУЗів, які як відомо є «повновладними баронами» у своїх «альмаматерах», так як не підпорядковуються регіональній владі на місцях та через раз сприймають вказівки міністра освіти і науки, молоді та спорту України, САМОВІЛЬНО І БЕЗАПЕЛЯЦІЙНО обмежують право на свободу пересування студентів, які тимчасово проживають у гуртожитках на час їх навчання та мають усі права і обов’язки визначені житловим законодавством!

Хочу нагадати ректорам ВНЗ Кіровоградщини та інших вишів України, що згідно зі статтею 33 Конституції України Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується СВОБОДА ПЕРЕСУВАННЯ, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію Украї­ни, ЗА ВИНЯТКОМ ОБМЕЖЕНЬ, які встановлюються ЗАКОНОМ. Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Також згідно з нормами Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» сказано, що – Свобода пересування – це право громадянина України, а також іноземця та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, вільно та безперешкодно за своїм бажанням переміщатися по території України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень які встановлюються ЗАКОНОМ!

Документом до якого вноситься відомості про проживання / перебування фізичних осіб є паспорт громадянина України!

Згідно зі статтею 12 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» вільне пересування осіб може бути обмежене:

  • у прикордонній смузі;
  • на території військових об’єктів;
  • у зонах, які згідно з законом належать до зон з обмеженим доступом;
  • на приватних земельних ділянках;
  • на територіях щодо яких введено воєнний або надзвичайний стан;
  • на окремих територіях і в населених пунктах, де у разі небезпеки поширення інфекційних захворювань і отруєнь людей введені особливі умови і режим проживання населення та господарської діяльності.

Виходячи з даних норм, заборона вільного пересування студентів, які на час навчання проживають у гуртожитках є ПРЯМИМ НЕХТУВАННЯМ ТА НАПЛЮВАТЕЛЬСЬКИМ СТАВЛЕННЯМ ДО:

Статті 24 Конституції України, яка каже нам, що Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, майнового стану, МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, за мовними або іншими ознаками.

Статті 33 Конституції України, яку я вже цитував вище.

Статті 43 Конституції України, яка гарантує право на працю та вказує, що держава (Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України є органом державної влади).

Статті 57 Конституції України, яка гарантує право кожного знати свої права та обов’язки.

Статті 64 Конституції України,  яка гарантує те, що КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА і СВОБОДИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Норми Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», які встановлюють, що свобода пересування це в тому числі і право на вільний вибір часу та місця свого переміщення по території України, у межах певної територіальної одиниці, свого місцезнаходження!

Шановні ректори та директори навчальних закладів,

у віданні яких мають місце дані факти!

З глибокою повагою прошу вас схаменутися, повернути свою діяльність у правове поле та дати доручення відповідальним посадовим особам, юридичним службам очолюваних вами закладів – привести у відповідність з Конституцією та чинним законодавством України порядок проживання в гуртожитках, у тому числі щодо вільного доступу до гуртожитків осіб, що перебувають в Кіровограді та на території України на законних підставах, вільного входу / виходу з гуртожитків, осіб які там проживають та інших осіб, що не порушують громадських правопорядок, у гуртожитках після 23-00, бо ж законних підстав встановлення такого обмеження не існує! Гуртожитки ВУЗів є відокремленими структурними підрозділами або просто структурними підрозділами державних вищих навчальних закладів – засновниками яких є ДЕРЖАВА, у особі Кабінету Міністрів України або Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, приміщення гуртожитків не є приватною власністю, а є об’єктами нерухомості, що входять до цілісних майнових комплексів, які теж належать ДЕРЖАВІ! Вищі навчальні заклади користуються цими приміщеннями на правах оперативного управління і не мають право перетворювати житло студентів на В’ЯЗНИЦІ ТА КАЗАРМИ!

У разі продовження знущання над молоддю, я як кандидат у народні депутати України – людина, яка єдина з кандидатів у одномандатному виборчому окрузі № 99, включила питання розвитку та радикального реформування вищої освіти на Кіровоградщині, буду вимушений піти на наступні кроки:

1)    Звернутися до територіальних органів прокуратури – з вимогою реагування на порушувані права студентів та обмеження їх конституційних прав!

2)    Звернутися в цивільному та адміністративному порядку з судовим позовом та оскаржити незаконні розпорядження керівників учбових закладів, які обмежують права студентів!

3)    Сприяти кожному студенту Кіровограда у можливості подання позову до суду на власний навчальний заклад щодо витребування моральної та матеріальної грошової компенсації за злочинне порушення конституційних та законних прав!

4)    Вимагати у Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України видання відповідного наказу, який би забов’язував заклади освіти привести власні локальні акти до норм Конституції та законодавства, а також розглянути питання щодо «професіоналізації» охорони навчальних корпусів та гуртожитків, шляхом використання сил позавідомчої охорони, у т.ч. Державної служби охорони МВС!

5)    В подальшому, ініціювання внесення змін до Закону України «Про вищу освіту», щодо обмеження автономії вищих навчальних закладів, їх підконтрольності обласним державним адміністраціям, міністерству та щодо ліквідації виборності ректорів та деканів! Виборність адміністрації навчальних закладів – прямий шлях до загибелі ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ!

З глибокою повагою до студентства

та на захисті їх прав, щиро ваш,

кандидат у народні депутати України

Ярослав Турчин

Гуртожитки чи в’язниці?!: 76 комментариев

  1. Прошу усіх кандидатів у народні депутати України, кому небайдужа доля кіровоградського студентства та студентства вцілому, усіх інших, кому не байдуже, долучитися до даної моєї ініціативи! Це не політичний піар, а вболівання за майбутнє країни! :good: :good: :good:

    Додатково хотілося б почути реакцію на дану тему від кандидатів ВЛАДИ (Олександр Шаталов, Станіслав Березкін), ВІД ОБ’ЄДНАНОЇ ОПОЗИЦІЇ (АНДРІЙ ТА ОЛЕКСАНДР ТАБАЛОВИ, ВАЛЕРІЙ КАЛЬЧЕНКО), ВІД ОЛЕКСАНДРА ДАНУЦИ, який зупинить Шаталова, а чи може зупинити мені невігластво системи вищої освіти?! ВІД УДАРу. ВІД ПАНА ВЕТВИЦЬКОГО, від ПАНІ СУПРУН та ін.! :yes:

  2. Ярослав, общежитие-не частный дом. Здесь есть та специфика, что если всю ночь будет движуха они, просто, не дадут отдыхать тем, кто хочет и кому поспать. Тем более, что контингент-не пенсионеры, а молодые люди, со всеми вытекающими отсюда последствиями.

  3. я жила в гуртожитку з відповідними обмеженнями й особливо не страждала…

  4. А у нас в МГУ была вот эта «движуха». На первом курсе, действительно, не всегда высыпались. Потом приноровились. Но всегда было весело и интересно, а главное — свободно. Вспоминаю это время, как феерверк радости. 🙂

  5. А через окно кто лазить будет, если вахтер всех будет пропускать? :yahoo: Что тогда вспомнить? :yahoo:

  6. Виталий. Есть закон… и сообщу вам что решения ректора не приравняны до Законов Украины!
    Порядок и шумность определяются чинним законодавством…… установлено что после 23-00 шуметь нельзя! Есть соответствующие нормы и установлены они ВЛАСТЬЮ, а не ректорами отдельных ВУЗов!

    Простите дорогие мои коллеги! Когда я говорил о высоких материях в плане введения комендантского часа вы мне все твердили, что хрен с ней с моралью, есть Конституция и Закон. Когда же я вам твержу о ПРЯМЫХ НОРМАХ ЗАКОНА, вы мне начинаете толковать о специфике студентов!

    Студенты — квартиросьемщики если взять формально! Есть договор, есть прописка в паспорте!

    Эх……. жаль я студентом не жил в общаге!
    Вызвал бы наряд милиции и зашел бы по штампу регистрации в паспорте! И воспитывал бы коменданта с охраной таким образом каждый день, пока бы не дошло! :good:

  7. Еще серенады (украинский вариант — «Нiч яка мiсячна») можно петь под окнами при отсутствии прямого доступа к девушкам..:whistle: 😉
    Действительно, что-то в этом есть. :yes: :scratch:

  8. проблема в том, что человек который условно говоря хочет напиться — напьется, хочет уколоться — уколется, захочет переспать — переспит!
    НО! Мы ростим безвольных и замкнутых существ, как не больно это признавать!

    Какая может быть самостоятельность, если мы приучиваем кланяться и ноги целовать людям никчемным по сути, но опьяненным властью над студентами, которые питаются студенческими реверансами и мольбами!\

    Это страшно и низко :negative: :negative: :negative:

  9. Могут сверху кинуть что нибудь тяжелое. :scratch:

  10. Не все хорошо разбираются в искусстве в 3 часа ночи. :unsure:

  11. Кстати по поводу окон!
    Во многих общежитиях стоят решетки! 😉
    Так что если кто собирается лазить, берите с собой болгарку :yahoo:

  12. Друзі!
    Давайте студентство саме розбереться зі своїм правом?!
    Я просто хочу визнання факту! Студенти гуртожитків такі самі громадяни України і мають рівні права з нами усіма!
    Також мають право піти в нічний клуб і потім повернутися в гуртожиток, а не до хлопця/дівчини, друзів……
    Фактично такі дії ВУЗів спонукають до розбещення дівчат!!!! Бо ж замість можливості повернутися до себе до дому, дівчина шукає де і в кого переночувати!

    Я як наймолодший кандидат в народні депутати України за всю історію укр.парламентаризму заявляю, що СТУДЕНТИ НЕ БИДЛО І МАЮТЬ ПРАВА!
    А я боровся і буду боротися за студентські права!!!

  13. у нас якось лізли до когось по газовій трубі… і цю трубу зламали!
    тиждень без газу.
    світло вибиває.
    зима.
    Є ЩО ЗГАДАТИ!!!!! :yahoo:
    _________
    а ще в часи моєї молодості було поняття каратину.
    це коли на пари ходити можна, а в гуртожиток гостей проводити — зась!
    навіть о третій годині дня.
    це було таке покарання за студентські виходки, а особливо — за конфлікти, бійки й пияцтво.
    і карали весь гуртожиток!

  14. так не на всіх вікнах стоять решітки!
    а ще є ціла стратегія, як відврлікти вахтера, щоб гостей провести або як поцупити документ гостя, щоб він залишився…
    це все — тонкі матерії…
    не жив у гуртожитку — не розумієш

  15. Оксана, куда легче сделать официальный запрос в прокуратуру и заставить ректора в судебном порядке привести деятельность общежитий в рамки закона! 😉

  16. це — дрібниці…
    а от опалення було таке, що вікна заклеювали, зверху забивали клейонкою, зверху — завішували одіялом, відгинаєш одіяло — а на підвіконні сніг лежить…
    оце — суворі студентські будні…

  17. Олено! Двері о 23-00 зачиняються!
    Знайомий розповідав, зайшов вдень…… на вахні нікого. Пішов у кімнату. Ввечері запізнився вийти на 3 хвилини. Його зустріли ззаду — «Ей пасажир, ты кто такой?! Что тут делал?!». На пояснення — реакції ноль! А ще була спроба обшуку і звинувачення я тебе до ранку не випущу, може ти в кого що вкрав!

    Правда після демонстративної спроби набрати «102» — бажання невипускати пропало і лише в слід були слова — «та я контужений, я сам в криминальной милиции проработал сколько лет!»
    РОМАНТИКА БЛЯ :yahoo: :whistle:

  18. КДПУ.
    а жила в гуртожитку №2, в якого стіна впала. зранку прокинулися — а одної стіни немає! якраз там, де туалети! :scratch:

  19. Ярику, молодий ти ще такі слова, як останнє, вживати…

  20. чому завжди саме ц з цим ВУЗом проблеми?!
    може я таки правий і треба цей заклад реорганізувати до бісової матері?! :unsure:

  21. Ярику, просто в цьому вузі на той момент було багато труднощів… тут же іноземці не вчилися…
    а я ж студенткою була в 90-х роках… тоді й всій країні повна жопа була

  22. Ярослав, людина яка не жила в гуртожитку може розмовляти про нього тільки в приципі! Не піартесь на тому в чому Ви не тямите нічого! Студентом ви були не найкращим, нажаль, тому не приєднуйнейте себе до цієї славної когорти. А мешканцем гуртожитку не були зовсім! І студенство розбереться саме з своїм правом. І, доречі, необзивайте студентів тим словом до якого самі схоже маєте приналежність. Не по злому! В КДПУ є студентська рада, профком студентів, ради гуртожитків і Ви не знаючи їхніх обов’язків, прав та гарантій тупо піритесь на цьому! Таке враження що ви шукаєте виправдання для себе після входу в гуртожитки після 23. 00.

  23. Жах, і це витворяв охоронник в гуртожитку? От гад! А два ноутбука і 1800 гривень виходить ви знаєте хто вкрав в гуртожитку №4,чи ви просто констатуєте факт? А я таких контужених бачу дуже часто і серед студентів та осіб, які не проживають в гуртожитку!
    B-) B-) B-) З глибокою повагою до студентства та на захисті їх прав, щиро ваш, голова студпрофкому! B-) B-) B-)

  24. яким словом він їх обізвав?
    не бидло?
    який жах!
    Ярик не жив у гуртожитку, в цьому є мінус.
    але є й плюс — він дивиться збоку!

  25. Давайте разберемся кто такой студент, — это молодой(ая) парень/девушка, только что вырвавшийся из под контроля родителей, у которого
    1) с биологической точки зрения идет полноценное половое созревание, а значит играют гармоны, неустойчива эмоциональность и повышенна активность;
    2) учеба учебой, а пока молоды можно гулять и зажагать;
    3) хочеться много чего попробовать нового и испытать свои возможности чтобы доказать сверстникам что я круче.
    и т.д.,список можно долго продолжать.
    И если эту вседозволенность с вытикающими последствиями не загонять в рамки, то криминал нашего города увеличиться в разы.
    Я — житель общежития и я против того чтобы студенты могли по ночам делать что им вздумаеться, и раз уж на то пошло, то при поселение в общежитие студент ознакамливаеться с правилами проживания, если согласен то живи и соблюдай, нет иди на квартиру, — свобода выбора (Конституционное право каждого).

  26. Турчин, не плутай грішне з праведним. Тобі, як юристу, соромно не ВМІТИ читати закони.
    Знайди мені у ТОМУ переліку обмеження вільного ПЕРЕСУВАННЯ будь яку ІНШУ державну установу ( собес, податкову, театр, вуз, завод, приміщення Рад і багато інших). Нема! А між тим, ВІЛЬНО ПЕРЕСУВАТИСЯ по них, як того буцімто вимагає Закон, неможливо (в багатьох потрібні перепустки,посвідчення,дозволи і т.і.). Не кажу вже,що вночі (тільки уяви собі!) вони взагалі закриваються. А це вже, за твоєю логікою, просто злочин. :wacko:
    Тому ще раз уважно перечитай Закон, особливо там де йдеться про обмеження, можливо тоді зрозумієш смисл терміну «вільне пересування» і до чого він. І не плети дурниць щодо його застосування в даному випадку.
    Гуртожитки педун(у) є НЕВІД»ЄМНОЮ частиною державного учбового КОМПЛЕКСУ, який працює по своїм (що не суперечать загальнодержавним) правилам, нормам,внутрішнім розпорядкам тощо. І установлюються вони виключно керівництвом закладу за згодою, чи узгодою з профспілковими комітетами. Якщо не помиляюь, є ще і рада гуртожитку, яка вочевидь, теж підтримує керівницво і поділяє думку більшості мешканців (таких як
    Лісова Тетяна) щодо прийнятого в ньому режиму.
    Судячи з усього, тобі дуже зараз свербить в одному місці.Тому раджу, не заважай своїй дівчині нормально вчитися. :mail:

  27. Если не ошибаюсь,кроме закона,жизнь в общежитии регламентируется его статусными документами,а также профсоюза студентов.В эти документы Вы заглядывали?

  28. Алекс.
    Если ситуация такова что в Законе одна норма, а в установительных документах профкома другое, какой акт имеет высшую силу?!
    Я всегда считал что закон, т.к. документы не соответствующие закону и Конституции действуют только в той части, в которой не нарушают эти акты!
    Я ошибаюсь?! :unsure:

  29. После поста boikos тему можно закрывать, имхо.

  30. Пане Бойко, до речі для тих хто не знає, не тільки голова студпрофкому КДПУ, але й депутат Кіровоградської міської ради від ВО»Батьківщина».
    По-перше відповім читачам чому вигідно робити з гуртожитків казарми і воєнні об’єкти з обмеженим доступом!
    А тому, що посадові особи університетів та профспілки студентів від виборів до виборів вміло маніпулюють потім голосами студентів та нагадують «м’яко» за кого і як треба голосувати! :yahoo:

    З приводу згаданих вами ноутбука і 1800 грн. Нажаль про даний інцидент не чув. Однак, також зазначу, що НЕЗДАТНІСТЬ адміністрації ВУЗу та гуртожитку здійснювати управління об’єктами, які перебувають на її балансі це не проблема Держави і громадян України, тому не треба власну нездатність вирішувати буденні проблеми, які трапляються повсюди, вирішувати зарахунок невиконання законів.
    Є така проблема — є вирішення, введення воєнізованої охорони! Чи скажете, що утримувати штатні одиниці охорони в університеті вигідніше з економічної точки зору?! Ні! Просто більшість охорони, ті хто треба! 😉
    Кажете опозиційна, провладна партії?! А на посаді немає різниці… бо є бюрократи, які поглинули місто та країну! І від цієї бюрократії нема куди дітися простим людям, бо ж кожен сам собі цар-імператор, а закон, як всі вирішили не дишло…!

    P.S

    Якщо ваша ласка пане Сергію, то прошу Вас надіслати копію документів, що регламентують пропускний режим в гуртожитках на мою електронну адресу — Аreal90@yandex.ru
    Якщо адміністрація має рацію, то судові органи дійсно ж підтвердять це?! 😉
    Чи ці документи є секретними та доступ до них обмежено?! :unsure:

  31. Cергію Вікторовичу, я живу в приватному будинку, у нас дуже часті в місті випадки крадіжок у дворах, що порадите мені?! Підвести напругу 220 В до паркану, колючий дріт натягнути?! Чи може кулеметні вежі поставити?!

    Знаєте, не треба прикриваючись проблемами, які траплаються усюди, заганяти студентів — майбутнє нашої країни, у концтабори, з яких їм нема як і продихнути!
    Ні Конституція України, ні Закон України «Про вищу освіту», ні інші акти законодавства не дають такого права ні профспілці, ні адміністрації, нікому.
    Чи не за це ми стояли на Майдані?! :whistle:
    Чи ідеали ідеалами, а коли справа до своєї рубашки торкається, то правда змінює присмак?! 🙁

  32. І ще одне питаннячко.
    Чи хоч хтось колись питав думку самих студентів. Так звісно, студенти не можуть відмовитися від своїх конституційних прав, однак… хоч би якийсь папірець був на захист режимності гуртожитків…?!
    Обмеження щодо пересування осіб, регулюється виключно Законами, зокрема статтею 12 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» :yes:
    Обмеження щодо пересування осіб як каже нам цей закон можуть встановлюватися до осіб, що перебувають на військовій службі, відбувають покарання в тюрмі, оголошені недієздатними… Чи підпадають студенти під ці ознаки?! НІ! Тому в чому питання?! Може таки треба не чекати пину від Міністерства, а дійсно діяти згідно з нормою Закону та стояти на захисті прав студентів, а не прав і свобод університетської автономії та всевладдя адміністрації?! :unsure:

  33. КГПУ разъедало стяжательство,сверху-до низу. Ведь общежитие это стройматериалы,вот и воровали боссы и их вассалы.В результате-разруха.Студенты пытались разобраться-получили «по шапке».Эх,90-е!

  34. Нет.Но есть процедура реализации закона.Кроме того,закон предоставляет автономные права исполнителям,поскольку формулирует принцип,а не частный случай его выполнения.Наконец,законодательство носит системный характер,поэтому на основе одной нормы нельзя делать правовых выводов.Впрочем,читай горожанина,он конкретизировал то,что я написал.Нужно смотреть подзаконные акты,профсоюзные документы,поскольку профсоюз тоже наделен законными полномочиями.При этом,не обязательно нарушающих закон.

  35. Ярик, я буду безжальним,і щоб ще більше роз»ятрити твою душу, яка прагне до свободи і справедливості :bye: , повідомлю, що в гуртожиток №10 Киівського державного університету ім. Шевченка у 1990-95 році приходив хто хотів і коли хотів. :yes: Так само і виходив! :mail:

  36. Ρουςλάν Μισέριτςενκο говорит:
    28.09.2012 в 16:34

    🙂 🙂 🙂

  37. Ярик, не так давно, выступал за комендантский час для молодежи…Просто, удивительное перевоплощение)…

  38. «Сова Минервы прилетает ночью»? А если выспаться?

  39. И кому петь.
    » И запищит она,Бог мой,войди в чертог мой золотой!»

  40. Ну как вы спелись :good: :good: :good:
    Из всего вышеперечисленного делаю один простой вывод.
    Студенты — как сказала госпожа Лисовая, молодежь, которая из себя, на ваше глубокое убеждение, ничего не представляет, кроме как набор инстинктов и желаний вырвавшихся из дому детей… мне искренне обидно читать такие посты.
    Еще более обидно, было бы их читать в Киеве, в Харькове, Днепропетровске, Одессе, Львове и других городах.
    18 лет — время получения всех прав и свобод гражданина! Кто дал вам право перечить конституции страны, кто дал вам право своими личными понятиями о морали подминать законы?! Вам дает такие права тот факт, что кто-то уже отучился, получил властное кресло и мыслит себя выше молодежи, которая только набирается опыта в жизни, которая хочет учиться на своих ошибках, а не на нравоучениях старших и мудрейших :good:
    Моя личная позиция! Каждый имеет право на свою!

  41. Виталий. Не так давно все блогеры как один выступали против комендантского часа! Я чуть ли не зубами прогрызал это решение в т.ч. и на уровне горсовета, а теперь все делают невозмутительные лица и толкуют, что дети до 18 лет имеют право на свободу действий, а студенты после 18 лет стают изгоями общества!

    Слушайте, давайте тогда введем норму в стране, дескоть чем старше — тем меньше прав… если следовать по такой логике! :unsure:

  42. Ярослав, это все-предвыборная риторика и попытка привлечь к себе внимание. Не так ли?

  43. Головне, щоб не заходив занадто далеко, а то перетягне студентський електорат на свій бік, Олександр Сергійович насварять. :mail:

  44. Тобто фактично — студенти з міста мають усі права і перспективи, а якщо дитина приїхала з села, то не можна їй нікуди крім навчання голову приткнути?! Бо ж вишукалися тут благодетели у обличі старшин ВУЗів, які «блядуть» моральність серед студенства!
    Хочу вам повідомити, що з реформою освіти та 12-річною системою, яку ми маємо дякуючи пану Вакарчуку, слідкувати за моральною доброчесністю студентів та студенток на 1-му курсі університету вже запізно! І взагалі скажу вам так! Якщо голови на плечах немає, то можна няньчити і конвоювати до 30-40 років! Тільки от чи дасть це повноцінну людину суспільству?! Дуже сумніваюся.

    І чомусь таки проблеми існують саме в місті Кіровограді, а не у інших центрах! Не в Миколаєві, не в Києві, Одесі, Херсоні, Черкасах, Полтаві, Донецьку, Харкові, Львові, Івано-Франківську та ін.
    Може вже слід перестати мислити по-міщанськи, а хоч трохи враховувати досвід і здобутки столиці та великих міст — науково-освітніх центрів?! :rose:

  45. Електорат Пед.університету не буде Олександра Сергійовича?! Чому?!
    Тому що в університеті переважають пробатьківщинські настрої, тим паче мені достаменно відомо як організовується явка студентів гуртожитків на виборчу дільницю і чомусь голосують переважною більшістю за того, чию партію представляє голова профспілки студентів 😉

  46. Так. Збоку дуже прикольно споглядати челобитні перед охоронцями, коли умоляють пустити до гуртожитку, коли розказують «де це ви бляді шлялися» та ін.
    Чи можливо у такому випадку треба о 12 ночі дзвонити проректору з виховної роботи і просити його проводити виховну роботу не лише зі студентами, а й з службою охорони, з персоналом ВУЗу, який від особистих невдач лише й може самостверджуватися принижуючи студентів!
    Спитайте людей які вчилися в Києві, що таке нормальні ВУзи і нормальна освіта!

  47. Дмитрий, как там по правилам ток-шоу «Мы»?! Последнее слово всегда за ведущим 😉
    А позиция boikos — позиция, лица являющегося одним из ответчиков в данной теме! Меня тоже связывает очень много хорошего с КГПУ, в т.ч. и очень хорошие преподаватели, НО, это не дает мне право закрывать глаза на то, что СТУДЕНЧЕСКОГО САМОУПРАВЛЕНИЯ и ПРАВ СТУДЕНТОВ В КГПУ нет и не было! Студрада же при участии «воспитательного блока» администрации ВУЗа сведена в фикцию и является полностью управляемой и зависимой!
    А когда нужно, на студентов еще и списать финансовые нарушения можно, когда прокуратура шерстит!

  48. Сергію Вікторовичу! З приводу
    «Таке враження що ви шукаєте виправдання для себе після входу в гуртожитки після 23. 00.»

    Опоную — Таке враження, що ви боїтеся, що молода дружина буде кидати Вас одного, якщо відмінять комендантську годину в гуртожитках :whistle:
    Приємно?! — Ні. Безглуздо?! — Так.
    Але має таке ж право на існування, як і ваша гіпотеза! Тільки от ви дійсно вірите, що при моїй зацікавленості потрапити в будь-який з гуртожитків міста Кіровограда, мене б зупинили зачинені двері!

  49. Алекс. В КГПУ примета. Если назначен проректор по хоз.-административной работе, «значит будут грабить» (с) х/ф «Свадьба в Малиновке» :yahoo:

  50. Столиця є столиця. Там і міносвіти поряд. А тут свої закони і міністр не указ, бо ж він не любе українську мову 🙁

  51. Умнейший, может выступите на стороне ВУЗов в суде по данному вопросу?!
    А то на блоге мы тут гаразды упражняться в теории права! Знаете принципы и формулировки права будете рассказывать при изучении курса сравнительное правоведенье и теория государства и права! ок?!
    А о реализации норм Закона и Конституции не нужнО! Исполнение это классно, но когда исполнитель прямо игнорирует Закон, то это называется НАРУШЕНИЕ ЗАКОНА! Законодательные акты имеют высшую силу над локальными актами органов гос.власти и учреждений, являющихся гос.собственностью. Напоминаю — Парламент принимает ЗАКОНЫ в интересах всех граждан Украины, а не отдельных, как Вы выразились — частных случаев!
    А еще, раз уж заговорили о принципах — есть такой принцип — органам власти, гос.учреждениям и предприятиям работать по схеме — «разрешено все, что предусмотрено законом», а для граждан — «разрешено все, что не запрещено законом». Вот в чем разница!
    Укажите мне норму, по которой должностные лица имеют право ограничивать свободу граждан?!

  52. Уважаемы горожанин!
    Вам, як досвідченому знавцю права, мабуть відомі такі поняття як «конституційні права громадян», «офіційне тлумачення Конституції», «реєстрація», «свобода пересування», «оренда житла», «ордер на житло», «договірні умови».

    Не робіть із цетованого мною закону цирк!
    Ми кажемо наразі про те, що людина, яка має реєстрацію у тимчасовому місці проживання (гуртожитку), яка уклала договір на аренду цього житла на час навчання, має право вільно розпоряджатися ним, а орендодавець не має жодного права обмежувати права орендаря, які передбачені Законом, бо ж умови договору, які порушують Закон і Конституцію є НІКЧЕМНИМИ з правової точки зору! :whistle:

  53. які вчилися в Києві
    =============================
    Не знаю, как в Шевченко, но в моём ВУЗе (входит в пятерку лучших в Украине, это к тому, что — нормальный) вахтерши общежитий были вполне себе лютые и никто по ночам не входил и не выходил.

    По правде говоря, государство ведь обеспечивает иногородних студентов дешевым жильем вовсе не для того, чтобы они дебоширили по ночам, да и поставить себя на место соседей по комнате (а ведь живут вдвоем-вчетвером обычно) — кто-то хочет подготовиться в ночной тиши к экзамену или просто выспаться перед ответственным днем, а кто-то в той же комнате висит с алкоголем и толпой гостей. Я уже не говорю о возрасте потенциальных студентов — «гуляк» (особенно 1-2 курс) — рановато еще вести «взрослую» ночную жизнь.

  54. А то на блоге мы тут гаразды упражняться в теории права!
    ==========================
    От і подай до суду на всі гуртожитки України та виграй процес, а не випорожняйся на блогах. B-)

    P.S. Дивний випадок: Alex ввічливо пояснює свою точку зору, а йому у відповідь з пів-обороту хамства два кіло… Дивні справи твої, Господи… :wacko:

  55. От бачите шановний, як мої пости об’єднують людей 😉 :good:
    Навіть з Алексом нашли спільні точки дотику. І грунтуються вони скоріше на суб’єктивному B-)

  56. Сонечко.
    Руслан Валерійович, КНУ ім. Т.Г. Шевченка, гуртожитки без пропускного режиму, банкір, керуючий філіями банківських установ Кіровограда напротязі багатьох років, екс-секретар міської ради.
    Нажаль тобі поки що немає чим похвастатися, в плані кар’єрної влучності, крім як тим, що гуртожитки зачинені у вас були! Як бачимо нашому колезі під час навчання в КНУ це не завадило! Заборона ніколи не буде виховуючою мірою і не дасть свідоме розуміння :good:

  57. До речі, а у вас вночі «вахтерши» чергували?! Не контуженые «отставные опера криминальной милиции»?! :yahoo: B-)

  58. бачите, навіть у вас з Алексом є спільні точки дотику, коли треба відстояти свою правду..
    А кажуть опозиція і влада не може об’єднуватися… різниця не в ідеології, а в фінансово-корпоративній боротьбі, яка переноситься у політичну площину! 😉

  59. Помню печально известную историю с окнами в общежитиях КГПУ. Студенты поселяясь в общежитие были обязаны вставить в комнате металопластиковое окно. Потом хозчасть отчиталась за эти окна как будто они были поставлены за бюджетные средства…
    Помню ещё случай, когда таже хозчасть отчиталась за ремонт крыши на старом корпусе… Ремонт заключался в том, что под дырку в кровле поставили бочку. В бочку собиралась дождевая вода. Когда бочка переполнилась, потолок не выдержал. Бочка упала на кафедру педагогики…
    Было такое! :bye:

  60. Ярослав, я тебя поддерживаю. Нельзя воспитать свободных граждан, не уважая их права. Когда студенческое общежитие превращается в казарму, это печально.
    «18 лет – время получения всех прав и свобод гражданина! »
    :good: :good: :good:

  61. Ярослав, я ничего не поняла из твоего спитча. «Сонечко», «банкир», «немає чим похвастатися» — это вообще к кому обращение? Ко мне? Ты ничего не напутал?

  62. Я в общежитиях не жила никогда, без понятия

Добавить комментарий